Vennepse Anne grijpt naast winst in Jeugdjournaalwedstrijd

NIEUW-VENNEP Anne Meerbeek is er niet in geslaagd de Jeugdjournaalwedstrijd te winnen. De Vennepse (9) legde het vorige week in de finale af tegen de eveneens 9 jaar oude Rómeycia uit Zoetermeer.

De Vennepse Anne Meerbeek mocht vorige week zondag als finalist naar Beeld en Geluid in Hilversum voor de finale van de Jeugdjournaalwedstrijd. Dit is een wedstrijd waarin kinderen een dag als verslaggever voor het Jeugdjournaal kunnen winnen. De winnaar mag zelf met een cameraploeg op pad en de reportage die het team maakt, wordt uitgezonden op het NOS Jeugdjournaal en komt op Youtube. 

KANAAL Van filmpjes op Youtube weet Anne overigens alles, want ze heeft een eigen Youtube-kanaal, ZussenPower geheten. Daarop is te zien wat Anne en haar zus Amy allemaal meemaken. Maar een eigen reportage voor het Jeugdjournaal is natuurlijk nog wel iets anders. 

Daarom deed Anne mee aan de Jeugdjournaalwedstrijd. Ze maakte een reportage over schermverslaving en plaatste zich hiermee voor de finale. Die vond 14 april plaats in Beeld en Geluid in Hilversum. Daar moesten Anne en de negen andere finalisten drie opdrachten doen, waaronder vragen stellen tijdens een persconferentie van vlogger, zangeres en rapper Famke Louise.

GENOTEN Een bijzondere dag voor Anne, die helaas niet resulteerde in de overwinning, Maar desondanks heeft ze ongetwijfeld enorm genoten van het hele evenement. Uiteraard maakte ze voor haar eigen kanaal ook twee filmpjes, die vind je hierboven en hieronder. 

Bron: Youtube/ZussenPower