• www.wickevoort.nl

Veel bezwaren tegen bouwen in Cruquius

HOOFDDORP Bewoners van Cruquius hebben grote bezwaren tegen de bouw van maximaal 1000 woningen en een stadsboerderij in landgoed Wickevoort. Dat bleek donderdagavond tijdens een hoorzitting in de gemeenteraad.

Er zijn plannen om het zogeheten SEIN-terrein een fraaie woonwijk te ontwikkelen. Daarvoor moet wel het bestemmingsplan worden gewijzigd. Omwonenden lieten al eerder weten tegen de bouwplannen in de huidige vorm te zijn. Er kwamen bijna twintig zienswijzen bij de gemeenten binnen.

Tegenstanders mochten hun bedenkingen donderdag aan de gemeenteraad duidelijk maken. Dat het onderwerp leeft in Cruquius bleek wel uit het feit dat er vijftien bezwaarmakers kwamen opdagen. Sommigen vonden dat ze wel erg weinig tijd hebben gehad om zich goed voor te bereiden. Toch ging de hoorzitting wel door.

De meeste bezwaren gaan over angst voor zo'n enorme verkeerstoename dat het huidige wegennet het niet meer gaat redden. Het zou erg verkeersonveilig worden. 

De gemeente heeft weliswaar een verkeersonderzoek gehouden waaruit zou blijken dat er niet veel aan de hand is, maar veel omwonenden hadden weinig vertrouwen in dat rapport, te meer omdat het al uit 2008 dateert.

"Zestig procent van het verkeer rijdt nu al te hard op de Spieringweg", zei bewoonster Monster tegen de raad. "Als fietser en als voetganger ben je je leven niet zeker." De vertegenwoordiger van ondernemer Agterhof betoogde dat er van het verkeersonderzoek niks deugt.