• Landschap Noord-Holland

Vaarexcursie in Het Ilperveld

LISSERBROEK Natuurvereniging De Bollenstreek houdt zaterdag 11 mei van 10.00 tot 12.00 uur een Vaarexcursie in Het Ilperveld (onder Purmerend).
Het Ilperveld is een landschap van uitgestrekte sloten, riviertjes, veenweiden en droogmakerijen. Het is een van Nederlands meest ongerepte natuurgebieden. Het gebied wordt bewust nat gehouden voor de vogels, zoals kieviten, tureluurs, watersnippen, grutto's, kiekendieven, soms een roerdomp en in de trektijd smienten, wulpen, ganzen en andere bijzondere vogels. Langs de slootkanten en in de weiden zijn veel oever- en veenweidenplanten te vinden, zoals Moerasklaver, Gevleugeld Hertshooi, Watermunt, Lepelblad en Struik-/Kraaiheide. Op het trilveen groeit de zeldzame Ronde Zonnedauw.
De vaarexcursie staat onder leiding van een gids en een schipper. De deelnemers vertrekken om 09.00 uur vanaf gemeentehuis Lisse. De excursiekosten bedragen 5 euro en de reiskosten 4 euro, te betalen aan de chauffeur.
Aanmelden kan tot 9 mei opgeven via jan.bischoff.tulleken@gmail.com, met opgave of men zelf rijdt, passagiers mee wilt nemen of mee wilt rijden.