• Paul Munsterman (links) en Johnny van Zanten op de nieuwe locatie.

    Frans Tol

Trekkertrek: nieuwe naam en verhuizing naar ander terrein

NIEUW-VENNEP De 24ste editie van Trekkertrek wordt memorabel. Dat niet alleen omdat de naam veranderd is in Trekkertrek Fun & Power, maar ook omdat dit evenement dit jaar voor het eerst plaats zal vinden op het Van Zanten-terrein achter de VanZantenhal aan de IJweg: dus niet meer bij het crossterrein aan de Oosterdreef.

Dat de naam veranderd is in Trekkertrek Fun & Power komt omdat er voor jong en oud veel meer amusante evenementen aangeboden gaan worden. "Wij willen er een groot feest van maken dat gaat duren van 9.00 tot 23.00 uur. Trekkertrek met tractoren zal tot 16.00 uur duren, daarna komen de vrachtwagens van de Sport Klasse en Super Sport Klasse aan de beurt. Wij denken dat dit onderdeel een grote publiekstrekker wordt."

SPEKTAKEL Bij het terrein achter de VanZantenhal leggen Paul Munsterman, de voorzitter van de Trekkertrek Commissie, en Johnny van Zanten uit wat er allemaal veranderen gaat en waarom deze wijzigingen doorgevoerd worden. Munsterman: "Laat ik beginnen met het feit dat ook deze trekkertrek door de AJK georganiseerd wordt. En dus niet door de VanZantenhal. Wij willen er een groter spektakel van maken met veel meer attracties voor kinderen. Het terrein waar ook dit jaar nog de motocross en de autocross gehouden zullen worden, staat door mogelijke toekomstige verkoop onder druk."

Munsterman en consorten willen echter graag duidelijkheid. "Wij willen daarop niet wachten en gewoon de gebeurtenissen voor zijn. Dat is niet nieuw, daar praten wij al zo'n 3 jaar over. Bovendien willen wij groeien en daar is aan de Oosterdreef geen ruimte voor. Bijkomend verhaal is dat het terrein aan de IJweg egaler is en dus minder voorbereidend en onderhoudswerk vraagt dan het terrein aan de Oosterdreef. Wat wel ook verandert: we zullen door alle extra attracties een klein entreebedrag moeten gaan vragen. Over dat bedrag beraden wij ons nog, maar voor specials moeten wij betalen. En de vergunningen en verzekeringen worden steeds duurder."

ATTRACTIES "Wij gaan onder andere zorgen voor oud-Hollandse spellen, een draaimolen, springkussens, een rodeostier, traptrekkers, een zweefmolen, schminken en knutselen", aldus John van Zanten Junior. "Het is niet zo dat wij ook op de kinderen gaan passen, maar het moet met meer interactie met agrarische activiteiten, zoals het hooivorkhangen, gazonmaaiertrek en werken met graafmachientjes, toch een ontzorgdag voor de ouders worden. Bovendien komt er een Minimarkt met vooral lokale agrarische producten."

Wat blijft is dat het evenement alleen mogelijk is dankzij de inzet van vrijwilligers. Munsterman: "Wij zien nog graag extra vrijwilligers komen." Die kunnen zich opgeven via deze website. Omdat het evenement door de verlengde tijdsduur later eindigt, is er geen feest als afsluiting. "De prijzen zullen dan ook direct na een onderdeel op het terrein ter plaatse uitgereikt gaan worden."

Frans Tol