• HLC

Stunten met modelvliegtuigen tijdens open dag HLC

ABBENES Modelvliegclub de Hoofddorpse Luchtvaart Club (HLC) heeft in het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 juni op hun terrein in Abbenes een modelvliegweekend onder naam Flightline.

BEPERKINGEN Hoe komt een Hoofddorpse Luchtvaart Club in Abbenes terecht. Voorheen had de club een vliegveld vlakbij de vijfde start- en landingsbaan van Schiphol, waardoor er zoveel beperkingen voor het modelvliegen werden opgelegd, dat er weinig uitdaging meer was voor de modelvliegers. Het toenmalig bestuur ging op zoek naar een andere locatie en kwam zo terecht in Abbenes, waar na de nodige procedures de club zich in 2007 vestigde.

WEEKEND Tijdens het Flightline weekend zal met veel verschillende soorten modellen worden gevlogen zoals stuntvliegtuigen, turbinejets, warbirds en helikopters, afkomstig uit heel Nederland. De toeschouwer krijgt op deze manier een mooi beeld van wat de modelvliegsport inhoudt en zal getrakteerd worden op een mooie vliegshow. De organisatoren duimen voor goed weer, dus dat hoeven de bezoekers zelf niet te doen. Het evenement is gratis toegankelijk, er is een clubhuis waar de nodige versnaperingen te verkrijgen zijn. De vliegbewegingen zullen plaatsvinden tussen 11.00 uur en 21.00 uur. De modelvliegclub is gelegen tussen de A44 en de Ringvaart/Huigsloterdijk aan de Dr. Heijelaan 122 in Abbenes.

HLC De HLC is opgericht op 30 augustus 1973 en bestaat uit 180 leden. De club heeft een eigen clubhuis in Abbenes. Elke woensdagavond is daar een clubavond waar iedereen welkom is.