• Echtpaar De Jager hernieuwde na een gelukkig huwelijk van ruim vijftig jaar hun huwelijksbelofte.

    Ria Meuleman

Stralende bruidsshow Westerkim

NIEUW-VENNEP Het was het hoogtepunt van de stralende bruidsshow, zaterdag 9 juni in Westerkim. Echtpaar de Jager gaf ten overstaan van huispredikant Johan Vos en vele aanwezigen elkaar na een gelukkig huwelijk van ruim vijftig jaar opnieuw hun jawoord en hernieuwden hun huwelijksbelofte.

De jaarlijks terugkerende bruidsshow kostte organisator Marjan Jansen-Bloem heel wat hoofdbrekens, omdat te elfder ure er een aantal mensen verhinderd was om als bruid of bruidegom aan te treden. (Oud)collega's boden echter spontaan hun medewerking aan, Jansen schoof met de schema's en de show werd een groot succes.

BRUIDSTAART Voor de show die werd gehouden op de vier afdelingen kleinschalig wonen en in De Verbinding, de grote zaal, was het verzorgingshuis heel toepasselijk aangekleed en versierd. Zo stonden er paspoppen met bruidskleding en werden er accessoires tentoongesteld. Uiteraard ontbrak de bruidstaarten niet. Maar liefst zeven bruiden en drie bruidegoms, personeel van het verzorgingstehuis, familie en een bewoner, showden vergezeld van een paar bruidsmeisjes de prachtige japonnen. Klassieke en eigentijdse, waaronder eentje uit 1960 en een niet traditionele blauwe gedessineerde trouwjurk, die een medewerkster van Westerkim vorig jaar zelf op haar huwelijk droeg. Een collega showde haar eigen trouwjurk van 24 jaar geleden.

ZOEN Als klap op de vuurpijl was er tot besluit de hernieuwde huwelijksbelofte van de heer en mevrouw de Jager. Meneer (bewoner van Westerkim) huurde destijds een jacket, mevrouw (woont zelfstandig) droeg een eenvoudige bruidsjurk met een kanten jas met cape. Nu schitterde ze in een japon, die een oud-medewerkster 15 jaar geleden droeg. Dominee Vos memoreerde aan hun huwelijksdag op 9 januari 1968, de koudste dag van het jaar, waarop het bruidsboeket bevroor. Een grote tegenstelling met de warme zaterdagmiddag. Hun jawoord werd gevolgd door een dikke zoen. De show leverde gesprekstof op en mooie momenten van herinnering.