• Frans Tol

Start project 'Aarde naar Waarde'

Frans Tol

NIEUW-VENNEP Op het bedrijventerrein Spoorzicht in Nieuw-Vennep hebben BIZ Spoorzicht, Ons Tweede Thuis en Meerlanden de handen ineengeslagen om op het bedrijventerrein gezamenlijke afvalverwerking te realiseren.

Daarvoor tekenden zij vrijdag 15 september in het kader van duurzaamheid en participatie de overeenkomst van het kick off project van het team Aarde naar Waarde. Dat team, dat dagelijks gaat zorgen dat kratten met te recyclen restmateriaal opgehaald worden, bestaat uit elf medewerkers van Ons Tweede Thuis die werkzaam zijn bij het werkcentrum Spoorzicht.

Zij slaan die kratten tijdelijk op terrein van het werkcentrum op en Meerlanden zal daarna voor de verwerking van dat materiaal zorgdragen. Regiomanager Haarlemmermeer van Ons Tweede Thuis Annemarie Zuidweg benadrukte dat deze activiteit er een is in het kader van verbinden: "Wij willen voor onze cliënten een zo goed mogelijk leven. Daarom is er in onze werkplaats geen dagbesteding, maar zinvol werk waardoor de mensen die daar werken er in de maatschappij echt bij horen, werk doen wat er toe doet." Arthur Richardson bedankte voor de bereidwillige samenwerking. Hij is de manager bedrijfsafval van Meerlanden: "We beginnen met het ophalen van papier en karton en kijken of er daarna meer mogelijk is, want wij willen veel waarde creëren."

Henriëtte van de Berg is bij het project betrokken als ondernemer op Spoorzicht en als adviseur BIZ Spoorzicht: "Dit soort initiatieven zijn heel belangrijk omdat wij hiermee inhaken op echte participatie. En er is niet alleen landelijke belangstelling voor, maar ook vanuit België."

Projectbegeleider Hanny Westerveld vroeg aan de OTT-medewerkers waarom zij voor dit project gesolliciteerd hadden. Zij kreeg als antwoord vooral te horen dat het hen om nieuwe leuke ervaringen en ontmoetingen ging, en dat zij het schoonhouden van het milieu belangrijk vonden. Na de presentatie en ondertekening van de contracten, was er een gezamenlijke barbecue.