• Pixabay.com

Spelen om titel 'Pokerkampioen van Nieuw-Vennep'

NIEUW-VENNEP Bij Café Sylvia's Leeuwtje wordt donderdag 11 april het pokerkampioenschap van Nieuw-Vennep plaats. De winnaar mag zich niet alleen de beste pokerspeler van het dorp noemen, maar is ook geplaatst voor het Open Nederlands Kampioenschap Poker. 

Verspreid over heel Nederland worden er in totaal 150 lokale pokerkampioenschappen gespeeld. Het evenement trekt dit seizoen naar verwachting meer dan 10.000 deelnemers. Elke pokerliefhebber kan eraan meedoen, deelnemen kost 12,50 euro.

SPONSORCONTRACT De winnaar van de voorronde bij Café Sylvia's Leeuwtje mag zich een jaar lang 'Pokerkampioen van Nieuw-Vennep' noemen en krijgt bovendien een beker. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. Tijdens de landelijke finale krijgen spelers de kans om een sponsorcontract te verdienen. De organisatie loopt rond om spelers te 'scouten' die met Team ONK Poker (inter)nationale toernooien kunnen spelen. Zo wist Ruurd Nauta vorig jaar meer dan 30.000 euro te winnen door het sponsorcontract.

Niet alleen de winnaar plaatst zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel mensen zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales.

PROFESSIONEEL Iedereen die mee wil doen, kan zich via deze website inschrijven. "Door mee te doen krijgen zij niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook de kans om een leuk, laagdrempelig toernooi in een professionele setting te spelen", zegt Mathijs Jonkers, organisator van het ONK Poker. De voorronde in Nieuw-Vennep begint om 19.00 uur.