• Wethouder Steffers knipt het lint door.

    Annemiek Cornelissen

Speelgoedruilwinkel Het Palet geopend

NIEUW VENNEP Leerlingen van Daltonschool Het Palet hebben op woensdag 15 mei voor het tweede jaar op rij een speelgoedruilwinkel geopend aan de Venneperstraat 16a. De officiële opening werd om 13.00 uur verricht door de wethouder van Jeugd en Onderwijs Marjolein Steffers. Zij deed dit door middel van het doorknippen van een groot blauw lint. De winkel is tot en met zaterdag 18 mei geopend. Vorig jaar was de winkel in een andere locatie in Winkelcentrum De Symfonie.

Een groot aantal leerlingen was bij de opening aanwezig en ook hadden sommigen hun ouders meegenomen. Tevens waren er andere kinderen naar de tijdelijke winkel gekomen om speelgoed te ruilen. In ruil voor hun speelgoed kregen zijn papieren Daltonschool dollars, waarmee ze weer ander speelgoed uit de winkel konden kopen. Ook mochten vijf kinderen, die de loterij hadden gewonnen iets uitzoeken en dat lieten zij zich geen twee keer zeggen. Enthousiast gingen ze struinen.

DOLLARS De weken voorafgaand aan de opening konden de kinderen op school al speelgoed omruilen voor de dollars. Aan Eventmanager/CT medewerker van de Daltonschool Mark Berger was het om het speeltuin aan de kersverse winkel te brengen. "Ik heb vier volle auto's hier gebracht, kijk eens hoe vol de winkel staat en daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee". Ook de wijkagent Ton Wijsman kwam tijdens de opening een kijkje nemen. De wijkagent was het jaar ervoor ook van de partij en was zeer te spreken over het initiatief. "Ik moest gewoon weer langskomen. Ik vind het heel leuk om te zien hoe de jeugd op deze manier al zo jong bekend wordt gemaakt met de handel en verkopen. Ze hebben allemaal een eigen taak. De een staat achter de toonbank, de ander loopt rond en er is zelfs beveiliging. Ik heb net met hem kennisgemaakt. Dat is toch fantastisch gewoon".

Ook wethouder Marjolein Steffers stak haar enthousiasme niet onder stoelen of banken. "Ik vind het een fantastisch initiatief van deze kids, die dit bedacht hebben en op deze manier hun stem laten horen. Op deze jonge leeftijd een onderneming als dit beginnen en alles wat niet geruild wordt in deze paar dagen hebben ze besloten te schenken aan het tweede Thuis, waar mensen wonen met een beperking en autisme. Die zullen daar hartstikke blij mee zijn. Ik kijk mijn ogen uit hier, ze hebben zelfs een echte toonbank".

COMPLIMENT Steffers gaf de leerlingenraad een compliment. "Zij hebben gedurfd te denken, te praten, mee te beslissen en vervolgens de handen uit de mouwen te steken en te gaan samenwerken. Het resultaat zien we hier. Wat mij betreft mogen jullie dat ieder jaar doen, hier, maar ook op een andere locatie als het in dit pand niet meer kan. Het lijkt me een mooi idee als deze ruilwinkel voor altijd een plekje in dit winkelcentrum kan krijgen, want het is een super mooi initiatief". Steffers zei trots te zijn dat een dergelijk project in Nieuw-Vennep is gelanceerd. "De Daltonschool laat zien hoe mooi het is om voor anderen iets te kunnen betekenen in dit geval dus Het tweede Thuis".

Annemiek Cornelissen