• Eigen foto

Sophie van de Meeberg (HAP) genomineerd voor beste raadslid

HOOFDDORP HAP-raadslid Sophie van de Meeberg zegt overdonderd te zijn door haar nominatie voor de landelijke verkiezing van beste raadslid. "Het komt als een complete verrassing. Ik had dit totaal niet verwacht."

De verraste Van de Meeberg heeft haar mederaadsleden Jurgen Nobel (VVD), Paul Meijer (Forza!) en Anneke van der Helm (CDVP) afgetroefd. De verkiezing is een initiatief van onder meer De Volkskrant en omroep WNL. De jury heeft bij haar beoordeling vooral gelet op communicatie, effectiviteit en integriteit.

De Hoofddorpse strijdt uiteindelijk met elf andere kandidaten uit het hele land voor de eindzege. De winnaar wordt 20 maart aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen in Paradiso in Amsterdam bekendgemaakt.

Sophie van de Meeberg vindt haar finaleplaats ook van belang om de lokale partijen weer eens in de schijnwerpers te zetten. "De plaatselijke partijen komen er in de media helemaal niet aan te pas. Het gaat alleen maar over de landelijke partijen." Het raadslid is ook blij om aan de buitenwereld te laten zien dat politiek niet alleen voor 'saaie vijftig-plussers' is.

Jurgen Nobel is teleurgesteld dat hij niet in de finale is gekomen. "Ik wil geen slecht verliezer zijn en heb Sophie direct gefeliciteerd. Maar de eerste vier kandidaten uit de eerste ronde zijn door de jury niet bij de beste twaalf gekozen. Dat vind ik compleet belachelijk."

Aanhangers van Sophie van de Meeberg kunnen nog tot 18 maart op haar stemmen via www.besteraadslid.nl.