• Monique Bos

Schrijfwedstrijd Korte Verhalen

NIEUW-VENNEP De schrijfwedstrijd Korte Verhalen krijgt een vervolg. Dat belooft initiatiefnemer Rudolf Hunnik, filmprogrammeur van Pier K.

Hij combineerde vorige week de vertoning van de film The Happy Prince over de laatste levensjaren van de Ierse auteur Oscar Wilde met de prijsuitreiking van de wedstrijd. Voor het eerst uitgeschreven in het kader van de Week van het Korte Verhaal met de opzet aandacht te vragen voor dit genre, ten onrechte een ondergeschoven kindje in de Nederlandse uitgeverswereld.

Drie prijswinnaars mochten hun verhaal in de filmpauze voordragen. Het woord was achtereenvolgens aan Hans van der Kruijf (De Peetvader), Annette Akkerman (Mijn Naam is Psyche) en de winnaar Rob van Niel met Orka.

Zij werden uit de inzendingen gekozen door de jury, San Bos, schrijfster van korte verhalen, Geertje Bos, schrijfster/journalist en voorzitter Rudolf Hunnik. "Volgend jaar in februari weer", concludeerde Hunnik met de oproep vooral te blijven schrijven, ook al val je niet in de prijzen.