• Frans Witteman

Ruim 1 miljoen DE-punten Lions

HAARLEMMERMEER Het vorig jaar gevestigde record werd niet gehaald, maar ook voor de 1.050.985 Douwe Egberts-punten die dit jaar werden ingeleverd gingen bij Lionsclub Haarlemmermeer-Host de handen graag op elkaar.

Vooraf hadden de knippende, sorterende en tellende Lions al tegen elkaar gezegd dat het een utopie zou lijken om het eigen record van de vorige actie te breken. Ruim 1,3 miljoen punten werden vorig jaar ingezameld. De hoogste score van Nederland tijdens de landelijke Lions DE-puntenactie. Goed voor 2.712 pakken koffie voor Voedselbank Haarlemmermeer.

KNIPPEN Toch blijkt deze vrijdagmiddag, wanneer in Het Brandpunt in Hoofddorp de finale aan de gang is, de lat behoorlijk hoog gelegd te zijn. De krant is erbij en kan noteren dat ingezet wordt op 1 miljoen punten. Knippen, de basisvaardigheid van de kleuterschool van vele jaren geleden, blijkt niet te zijn verleerd. Aan de lange tafel wordt met veel plezier en talloze kwinkslagen de schaar gehanteerd.

Er zijn in het land Lions-afdelingen waar de ingeleverde punten nadat ze geteld zijn ongeknipt in zakjes worden gedaan. In Haarlemmermeer houden ze van netheid en dus wordt er geknipt. En heel secuur. Net als het tellen. Vijfduizend punten in een zakje, een half miljoen in een verhuisdoos.

EINDSIGNAAL Als tegen vijven het eindsignaal klinkt, zijn er 1.040.125 punten geteld. De blijdschap is groot, de 1 miljoengrens is gepasseerd. Maar de blijdschap wordt nóg groter. In blessuretijd komt nog een hele vracht binnen waarmee de eindstand van de zevende actie op 1.050.985 punten komt. "Een prachtig resultaat waarvoor we iedereen die hieraan heeft meegewerkt, heel hartelijk willen bedanken", laat Lion Adri Verbeek weten.

Frans Witteman