• Ton Dijkstra

'Rijnlanderweg onveilig na herinrichting'

NIEUW-VENNEP De Rijnlanderweg tussen de Bennebroekerweg en de Venneperweg in Nieuw-Vennep is na de recente herinrichting voor alle verkeersdeelnemers een stuk gevaarlijker geworden. Dat vinden omwonenden en Nikkie Elfers heeft er deze week een serie schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

De Rijnlanderweg is vorig najaar opnieuw geasfalteerd. Vorige maand zijn er verhoogde rijbaanafscheidingen aangebracht. Volgens raadslid Elfers is het door deze verhoogde afscheidingen niet meer mogelijk dat verkeersdeelnemers elkaar passeren zonder een boom, obstakels of die verhoogde afscheiding te raken.

OPLOSSINGEN Nikkie Elfers wil van het college weten waarom er voor de verhoogde rijbaanafscheidingen is gekozen en of er ook andere oplossingen zijn overwogen. Zij is benieuwd of er overleg is gevoerd met de agrarische ondernemers uit de directe omgeving en de omwonenden. Het raadslid vraagt ook of er contact is geweest met bestuurders van grote landbouwvoertuigen die geregeld op de Rijnlanderweg rijden. Elfers vraagt het college ook om alsnog contact te zoeken met betrokkenen om te kijken of er een oplossing voor de problemen kan worden gevonden.

Frits Verhagen