• Tijdens het Repair Café knappen vrijwilligers kapotte spullen op.

    Eigen foto

Repair Café Nieuw-Vennep gaat tijdelijk dicht

NIEUW-VENNEP Repair Café Nieuw-Vennep gaat vanaf oktober voorlopig dicht. Te weinig mensen wisten de weg naar wijkgebouw Linquenda te vinden om het Repair Café goed te laten draaien. Mede daardoor daalde ook het aantal vrijwilligers. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe locatie voor een herstart, begin 2019.

Repair Café Nieuw-Vennep werd elke laatste vrijdagmiddag van de maand gehouden in wijkgebouw Linquenda aan Oostmeer 52. Na het begin in januari 2014 was het bezoekersaantal een tijdje wisselend, maar daarna redelijk stabiel. De laatste tijd zitten er weer grote schommelingen in. "Het ligt te ver uit de loop", is een daarbij volgens de organisatie achter de activiteit vaak gehoorde reactie. Ook zijn er de laatste tijd te veel vacatures ontstaan, die niet opgevuld kunnen worden.

CENTRUM Daarom heeft het bestuur van de Haarlemmermeerse Repair Cafés besloten tijdelijk te stoppen in Linquenda en naar een betere locatie, bij voorkeur in het centrum, uit te kijken. "De samenwerking in Linquenda was prettig", aldus het bestuur, "maar voor de vrijwilligers is het demotiverend als er maar weinig mensen komen." Maatvast, waarmee de Repair Cafés op veel locaties goed samenwerken, heeft in Nieuw-Vennep meer locaties.In het zuiden van Haarlemmermeer is nu Repair Café Lisserbroek het enige, dit jaar nog op 10 november en 1 december van 13.30 tot 16.00 uur in De Meerkoet. Daarnaast zijn er Repair Cafés Hoofddorp, Vijfhuizen, Zwanenbrug en Badhoevedorp.