• Alpha groep

    Alpha

Alpha-cursus start weer in Nieuw-Vennep

13-09-2019, 18:56 | Lezersnieuws | Marleen

Waar leef ik eigenlijk voor? Er moet toch méér zijn tussen hemel en aarde? Is er een God?

Veel mensen zijn op zoek naar een stuk zingeving en steeds vaker wordt de vraag gesteld wat het doel en de zin van het leven is. Het christelijk geloof heeft een antwoord op deze vragen.

De Alpha-cursus is een goede manier om meer te weten te komen over het christelijk geloof. De opzet van de cursus is om dit op een ontspannen en onderzoekende manier te doen. De cursus is een open plek waar geen enkele vraag als dom, simpel of bedreigend wordt gezien. Een kerkelijke achtergrond is niet nodig.

De Alpha-avonden beginnen met een gezamenlijke maaItijd. Daarna volgt een inleiding op het thema (een uitgangspunt van het christelijk geloof). Aansluitend is er gelegenheid om hierover in een kleine groep verder te praten en uw vragen te stellen.

De avonden kenmerken zich door openheid, samen zoeken, gezelligheid en respect voor elkaars verschillende achtergronden.

De cursus start op donderdag 19 september in de basisschool De Polderrakkers in Nieuw-vennep, Kalslagerring 7-9. De eerste avond is een vrijblijvende introductieavond. U bent dan van harte welkom, ook als u de cursus niet wilt gaan volgen. U kunt na deze introductieavond besluiten om mee te gaan doen of niet. Je bent dan van 18:45 uur welkom en we start met de maaltijd om 19:00 uur. Het is wel praktisch als je even doorgeeft of je komt i.v.m. de maaltijd.

Halverwege de cursus, die tien avonden duurt, is een weekend gepland. Het weekend is een vrijdagavond en een zaterdag. De cursus is gratis. Voor deelname aan het weekend zal wel een bijdrage worden gevraagd. De cursus wordt georganiseerd door de Christelijk Gereformeerde kerk, Crosspoint en de Wittekerk.

U kunt zich per mail opgeven alpha@wittekerk.nl u kunt ook bellen naar 06-20326632.