• ROBERTJOORE fotobureau R en M Joore

Raadslid Van der Veer stuurt noodkreet

HOOFDDORP Raadslid Anneke van der Veer stuurde vorige week per e-mail een noodkreet naar burgemeester Theo Weterings. Ze voelt zich onvoldoende gesteund door hem na een reeks belastende berichten die een Vennepse plaaggeest over haar verspreidt.

Van der Veer maakt er in de e-mail geen geheim van dat zij het hoog tijd vindt dat de burgemeester actie onderneemt. "Wordt het niet eens tijd dat je je raadslid bijstaat? Of ben je ook van mening dat ik veroordeeld ben?"

De kwelgeest van Van der Veer werd in november vorig jaar door de politierechter veroordeeld voor het versturen van dreigtweets en kreeg daarnaast een contactverbod. Volgens Van der Veer houdt hij zich daar niet aan. Hij stuurt al jarenlang belastende berichten over haar de wereld in. De Venneper haalt het raadslid vooral door het slijk nadat zij betrokken is geraakt bij een onderzoek naar internationale fraude. Van der Veer heeft opnieuw aangifte gedaan tegen de Venneper en had daarover een gesprek met de officier van justitie.

Op haar website schrijft ze dat de uitkomst ronduit schandalig was. De openbaar aanklaagster zou gezegd hebben dat het strafrecht de kwelgeest van het raadslid niet gaat stoppen en dat Van der Veer er rekening mee moet houden dat 'de man al op leeftijd is, ziek is en zijn huis bijna niet meer uitkomt'. In november is nog wel een rechtszaak gepland, maar het Openbaar Ministerie (OM) zou dus niet staan te springen om een vervolging. De officier heeft volgens Van der Veer gevraagd of de gemeente niets voor haar doet.

Van der Veer schrijft op haar website dat zij nauwelijks steun krijgt. "Raadscollega's (met uitzondering van diegenen die wel het fatsoen hebben niet te oordelen zonder vonnis) genieten in volle teugen mee van de roddels en smaad die hij onophoudelijk verspreidt. Onze burgemeester zit op zijn handen en staat toe dat één van zijn raadsleden bij voortduring door het slijk wordt getrokken. Hij wil geen stelling nemen en voedt hiermee het 'cordon sanitaire'. Waardoor mijn politieke werk negatief wordt beïnvloed, zo niet nagenoeg onmogelijk wordt gemaakt." Burgemeester Weterings zegt zich volgens een woordvoerder niet te herkennen in de uitspraken van raadslid Van der Veer. Verder heeft hij geen behoefte om er in de media op in te gaan.

Tekst: Frits Verhagen