• Eigen foto

Quint Haneveld nieuwe voorzitter CDA Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER Het CDA in Haarlemmermeer krijgt volgende week een nieuwe voorzitter: Quint Haneveld uit Hoofddorp. Hij was in 2014 een korte periode raadslid voor het CDA, maar moest die taak toen neerleggen vanwege trieste prviéomstandigheden.

Quint Haneveld is de opvolger van Kees Bakker die vijf jaar afdelingsvoorzitter is geweest van het CDA in Haarlemmermeer. Bakker draagt zijn functie met een gerust hart over. “Met vertrouwen draag ik mijn rol over aan Quint Haneveld. Hij is een betrokken en enthousiaste man. Overtuigd van de meerwaarde van de christen-democratie. Een voortrekker ook van een nieuwe generatie.”

VERJONGEN Kees Bakker wijst erop dat zijn partij nadrukkelijk aan het verjongen is. Zo telt de huidige raadsfractie een twintiger en een dertiger. “Een frisse fractie, weer een CDA-wethouder in het college, een nieuwe voorzitter in een verjongd bestuur. Het CDA werkt hard aan een constructieve bijdrage binnen de gemeente politiek.”

Er zijn nog meer wisselingen in het afdelingsbestuur. Die komen komende week, 22 mei, aan de orde tijdens een CDA-ledenvergadering in Vogelenzang. Naast het nieuwe bestuur staan de christen-democraten die bijeenkomst ook stil bij de Europese verkiezingen van 23 mei.