• ANP Foto

PvdA maakt zich zorgen over aantal gaslekken in Rijsenhout

RIJSENHOUT De lokale fractie van de PvdA maakt zich zorgen over het opvallend hoge aantal gaslekken dat de afgelopen 1,5 jaar heeft plaatsgevonden in en rond de Regenboogstraat in Rijsenhout. De partij heeft vragen aan het college gesteld over de kwestie.

Volgens de PvdA is er van alles mis met met het gasnet in de omgeving van de Regenboogstraat in Rijsenhout. 'Vorige week was het voor de zoveelste keer raak: een gaslek in de Regenboogstraat in Rijsenhout', zo schrijft de partij. 'De afgelopen anderhalf jaar is dit al een aantal keren voorgekomen. Zelfs een gasontploffing in een fornuis in een woning waar een gezin met drie kleine kinderen woont. Door adequaat handelen is het lichamelijk letsel beperkt gebleven tot verbrand haar, maar het had veel erger kunnen aflopen.'

OPLOSSEN Een monteur van Liander heeft, zo meldt de PvdA, gezegd dat een verzakking van de woningen en de slechte staat van de leidingen een verklaring kunnen zijn voor de vele gaslekken. Ondertussen wijzen Ymere en Liander, na vragen van een lid van de lokale dorpsraad, naar elkaar als het gaat om het oplossen van het probleem. 

'Door het grote aantal gaslekken lijkt geen sprake meer van incidenten maar van een structureel probleem', vindt de PvdA. 'Tot nu toe zijn er, behalve de nodige ongemakken vanwege gasafsluiting, nog geen gewonden gevallen. De PvdA maakt zich hier ernstige zorgen over en verwacht dat er snel actie word ondernomen. Elke dag langer wachten is er één teveel. De veiligheid van onze inwoners staat tenslotte op het spel.'

BRANDWEER Daarom heeft de partij vragen aan het college gesteld onder meer over of er contact is geweest met Liander, Ymere, de brandweer en de gebiedsmanager over de situatie, en wat B & W gaan doen om de veiligheid van de inwoners in het gebied te waarborgen.