• Het monument aan de Nieuweweg in Hoofddorp.

    import

Programma Dodenherdenking

HAARLEMMERMEER Tijdens dodenherdenking op donderdag 4 mei zijn er op verschillende plekken in de gemeente Haarlemmermeer herdenkingsbijeenkomsten. In een aantal kernen wordt tijdens de dodenherdenking de gemeenteraad vertegenwoordigd in de vorm van een wethouder of gemeenteraadslid.

Badhoevedorp Om 15.00 uur is er een herdenkingssamenkomst in De Meerwende, Kamerlingh Onneslaan 131. Om 19.00 uur een herdenkingsdienst in de Pelgrimskerk, Havikstraat 5. Om 19.45 uur start de herdenking bij het 4 / 5 mei monument. Daarna is er een kranslegging en een défilé met muzikale begeleiding.

Cruquius Ontvangst in Dorpshuis Oude Fort, Oude Spaarneweg 57 om 19.30 uur. 19.45 uur vertrek naar de vrijheidsboom en monument voor kranslegging. Sprekers zijn gemeenteraadslid Anneke van der Helm en vertegenwoordiger van de dorpsvereniging.

De Kaag/Buitenkaag/Abbenes Ontvangst bij Dorpshuis "De Ontmoeting", Hoofdweg 2036 te Buitenkaag. Wethouder Adam Elzakalai is een van de sprekers. Om 19.30 uur vertrekt hier de stille tocht richting monument De Naald. Hier is een gezamenlijke kranslegging door gemeenten Kaag en Braasem en Haarlemmermeer, gevolgd door gedichten door schoolkinderen, bloemlegging dorpsraden en Oranjevereniging en defilé.

Hoofddorp Van 10.00 tot 11.15 uur zullen Marion Weij en Johan Vos een presentatie houden t.g.v. Dodenherdenking in restaurant 't Kruispunt in de Horizon. Film 'Ereveld vol Leven', ruimte voor reacties, overweging door Johan Vos, het tonen van voorwerpen uit de oorlog, afkomstig uit de privécollectie van Arnaud Feeleus.

Om 19.00 uur start een herdenkingsbijeenkomst in de Burgerzaal in het raadhuis, Raadhuisplein 1, met medewerking van mannenkoor Zang en Vriendschap. Spreker namens het gemeentebestuur van Haarlemmermeer is burgemeester Onno Hoes.

19.15 uur: toespraak door de heer Dick Weber van CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 -over het verzet in Haarlemmermeer.
19.35 uur: tocht naar het monument aan de Nieuweweg.
20.07 uur: Kranslegging door gemeente Haarlemmermeer, de Oranjevereniging, het Rode Kruis, de Raad van Kerken, gevolgd door bloemendefilé.

Nieuw-Vennep In de kerk van het "Apostolisch Genootschap", Zuiderdreef 3 is een herdenkingsdienst om 19.00 uur. Een van de sprekers is wethouder Marjolein Steffens-van de Water.
Om 19.46 aankomst bij monument.
Om 19.58 uur: kranslegging gemeente Haarlemmermeer.
20.05 uur: Toespraak wethouder Marjolein Steffens-van de Water, gevolgd door toespraken basisscholen De Boog & Antonius.

Rijsenhout Verzamelen bij het monument op de Leimuiderdijk 186, Burgerveen om 19.40 uur. Spreker namens het gemeentebestuur is wethouder Tom Horn.
19.50 uur: welkomstwoord namens "Door Eendracht Sterk" voorzitter J. Bart.
19.55 uur: voordracht door leerlingen. 20.04 uur: kranslegging bij het Monument door gemeente Haarlemmermeer, en anderen.
20.10 uur toespraak door wethouder Tom Horn.

Vijfhuizen Vanaf Dorpshuis d'Ouwe Waterwolf, Kromme Spieringweg 436 gaat een stille tocht naar het monument hoek Zijdewinde/Rowlandstraat om 19.30 uur. Spreker is Mieke Booij-van Eck, voorzitter gemeenteraad. Na herdenking een kranslegging.

Weteringbrug Bijeenkomst in Dorpshuis De Kern, Lisserweg 1a. Sprekers zijn David Bokhorst, Sipan, vluchteling uit Syrië en wethouder Ap Reinders. Kinderen lezen gedichten voor. 19.55 uur: verplaatsing naar het monument buiten voor de kranslegging. Na afloop is iedereen welkom voor koffie/thee in het dorpshuis.

Aalsmeerderbrug Van 19.00 tot 20.05 uur wordt er bij het CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum '40-'45 in Aalsmeerderburg op het fortterrein bij het 'Missing Man Salute' monument een herdenking gehouden. Voertuigen en genodigden Nationaal Transport Museum (NTM) arriveren vanaf 19.30.

Halfweg Om 19.00 uur dienst in PKN kerk, Wilhelminastraat. 19.30 uur: stille tocht naar monument.
20.02 uur Kranslegging gevolgd door het Wilhelmus 1 e en 6e couplet
20.05 uur Toespraak door locoburgemeester Bob Graal namens het gemeentebestuur van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Zwanenburg Om 19.00 uur dienst in PKN kerk, Wilhelminastraat, Halfweg. 19.30 uur: stille tocht naar het monument aan de Wilgenlaan in Zwanenburg.
20.02 uur Kranslegging gevolgd door het Wilhelmus 1 e en 6e couplet. 20.05 uur Toespraak door wethouder Derk Reneman namens het gemeentebestuur van Haarlemmermeer.

Spaarndam Om 19.25 uur aanvang herdenkingsplechtigheid op het Kerkplein in Spaarndam-West met muziek van het Haarlems Koperkwartet en zang van de Cantorij van de oude kerk.
19.45 uur voordracht gedicht door twee kinderen van de twee Spaarndamse basisscholen.
19.50 uur toespraak door fractievoorzitter Henk Werner namens het gemeentebestuur van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
20.02 uur vuur ontsteken bij het gedenkteken door schoolkinderen en kranslegging en bloemendefilé.