• Een van de vele braakliggende terreinen in het centrum van Nieuw-Vennep.

    Google Maps

Raad pakt handschoen op en zet in op ontwikkeling centrum

NIEUW-VENNEP De gemeenteraad gaat steviger inzetten op het stoppen van de verpaupering van het centrum van Nieuw-Vennep. Donderdag is door de gemeenteraad unaniem een motie hierover aangenomen, zo meldt een verheugde dorpsraadvoorzitter Marcel Klein. 

De motie die door de raad is aangenomen, is een vervolg op de bijeenkomst 'Fietsen met de raad' die zaterdag werd gehouden. Door de slechte weersomstandigheden werd besloten de fiets te laten staan, maar het verhaal van de dorpsraad kwam niettemin duidelijk binnen bij de aanwezige raadsleden, wethouder en burgemeester. 

STEVIGER En de politiek pakt nu door, zo lijkt het. De raad roept het college in de motie op de regie op de uitvoering van de plannen voor de Nieuwe Kom 'steviger ter hand te nemen', in overleg te treden met alle belanghebbenden en de raad in 2020 te informeren over de uitkomsten van het overleg. 

Een boodschap die goed valt bij dorpsraadvoorzitter Marcel Klein. 'We moeten gezamenlijk zorgen dat hier verpaupering van ons centrum stopt', zo laat hij weten via Facebook. 'Ik ben ontzettend blij dat de politiek deze handschoen ook direct opgepakt heeft en motie hiervoor is vanavond unaniem aangenomen. We zijn er nog zeker niet, maar stap voor stap gaan wij er alles aan doen om middels de goeie gesprekken van het centrum een plek te maken waar we allemaal trots op kunnen zijn. De gemeente heeft een belangrijke stap gezet, nu moet het een gezamenlijk succes worden samen met de grondeigenaren.'