• Jan Aukes

Oud-wethouder Tom Horn wordt burgemeester van Epe

HAARLEMMERMEER Voormalig wethouder en locoburgemeester van Haarlemmermeer Tom Horn wordt burgemeester van de gemeente Epe. PvdA'er Horn is deze week door de gemeenteraad van de Gelderse gemeente voorgedragen. 

Tom Horn was jarenlang actief in de Haarlemmermeerse gemeentepolitiek. Hij was van 2006 tot 2010 en van 2014 tot 2019 wethouder en locoburgemeester. Na de fusie van Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude legde hij zijn wethouderschap neer, omdat hij graag een volgende stap wilde maken.

REALITEIT Die wens is met de voordracht voor het burgemeesterschap van Epe realiteit geworden. 'De heer Horn heeft een deskundige en professionele uitstraling', aldus de gemeente Epe in een persbericht. 'Diverse leden van de vertrouwenscommissie typeren hem als een nuchtere en analytische man die snel kan schakelen. Uit de gesprekken kwam hij naar voren als een ervaren en krachtig bestuurder met verbindend vermogen. Ook zijn rol als voorzitter en als eindverantwoordelijke op het gebied van openbare orde en veiligheid zal hij overtuigend kunnen neerzetten. Verder is hij toegankelijk en benaderbaar, hij geeft aan niet vóór maar naast de inwoners te willen staan.'

Het streven is dat Horn in december nog wordt geïnstalleerd.