• Twitter

Ook GroenLinks uit zorgen over leerlingenvervoer

HAARLEMMERMEER De kwaliteit van het leerlingenvervoer blijft de gemoederen bezig houden in Haarlemmermeer. Nadat vorige maand de VVD al vragen stelde en afgelopen donderdag bezorgde ouders bij de raad aan de bel trokken, heeft nu ook GroenLinks vragen gesteld over deze kwestie. 

Het vervoer van leerlingen door de RegioRijder heeft de afgelopen weken de nodige aandacht gekregen. Zo waren er eind september al schriftelijke vragen van de VVD, die wilde weten hoeveel klachten er waren en wat daar mee gedaan werd. 

PERSOONLIJK Vervolgens kwam het echtpaar Tosseram afgelopen donderdag naar de raadsvergadering om de raad persoonlijk toe te spreken over de problemen die ze ervaren bij het vervoeren van hun 11-jarige zoon. Hij zit op het speciaal onderwijs en is afhankelijk van het vervoer, maar dat gaat niet altijd van een leien dakje. 

Naar aanleiding van het verhaal van het echtpaar uit Zwanenburg heeft GroenLinks nu ook vragen gesteld. De partij wil onder meer weten of chauffeurs zich aan het begin van het schoolseizoen voorstellen aan de ouders van de leerlingen die ze gaan vervoeren, hoe wordt gegarandeerd dat chauffeurs op de hoogte zijn van de medische informatie van de leerlingen en de manier waarop ze die het beste kunnen behandelen, en hoe Regiorijder eventuele wijzigingen (zoals een andere chauffeur dan gebruikelijk) communiceert.