• Jan Aukes

Nieuwe burgemeester Epe Tom Horn gaat vooral 'weidsheid' van Haarlemmermeer missen

HAARLEMMERMEER Oud-wethouder Tom Horn gaat vooral de weidsheid van Haarlemmermeer missen. De beoogde nieuwe burgemeester van de gemeente Epe zei dat zondag als gast van Meerradio. “Mijn vrouw zegt ook altijd dat de vergezichten met mooie luchten hier uniek zijn. Die heb je niet op de Veluwe.”

De PvdA'er wordt in december geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de Gelderse gemeente Epe, dat vier dorpen telt en bijna twintig buurtschappen. Voor de microfoon van Meerradio zei Horn Epe goed te kennen, omdat hij er geregeld is geweest. Hij komt altijd graag op de Veluwe.

De inwoners van Epe zochten vooral een betrokken burgemeester. Volgens Tom Horn betekent dat vooral dat je openstaat voor signalen die je krijgt van inwoners. Hij heeft het vak van burgemeester kunnen 'afkijken' van de vele burgemeesters die in Haarlemmermeer heeft meegemaakt. “Ik ben beëdigd door Jan van Houwelingen en daarna kwamen Fons Hertog, Tineke Netelenbos, Theo Weterings en Onno Hoes als waarnemer. Je neemt van allemaal wat mee. Met Theo Weterings heb ik het langst samengewerkt. Ik heb veel waardering voor hem.”

Horn ziet ook oud-burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam als voorbeeld. “Hij is een voorbeeld voor veel burgemeesters hoe je met mensen kan omgaan.”

Burgemeester Horn krijgt straks in Epe onder meer bedrijfsvoering onder zijn hoede. In zijn laatste periode als wethouder in Haarlemmermeer deed hij ook die portefeuille. “Toevallig gaan ze in Epe ook het gemeentehuis renoveren. Dat komt goed uit, want daar was ik in Haarlemmermeer ook al mee bezig.”