• pr
  • pr
  • Live in Cultura Ede

    Edwin Nieuwstraten

Meer Jazz Special in De Rustende Jager op zondag 24 november

NIEUW-VENNEP De traditionele gratis toegankelijke Meer Jazz Special is dit jaar op zondag 24 november van 13.00 uur tot 19.00 uur in De Rustende Jager in Nieuw-Vennep. Muziek in diverse populaire genres, letterlijk voor – en met - jong en oud.
Het Junior Jazz College, The Happy Feet Orchestra en Moonglow bezorgen het publiek een feestelijke middag. Van 16.45 tot 18.15 presenteert het fameuze keukenteam van De Rustende Jager het populaire Meer Jazz Special Buffet.

JUNIOR JAZZ COLLEGE Deze band is wat de naam al zegt: een echt college. De band bestaat uit veelbelovende jonge musici die naast regulier voortgezet onderwijs als jong talent een jazzopleiding volgen als voorbereiding op de studie aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. De werkelijk virtuoze gitarist Eran Har Even leidt de groep – zij het niet als gitarist, maar als bassist. Van 13.00 uur tot 14.00 uur in de Jachtzaal.

THE HAPPY FEET ORCHESTRA ‘We are here to make you dance’, is het motto van deze band. Zes musici die u moeiteloos naar de eerste helft van de vorige eeuw leiden. Zangeres Mirjam van Dam en saxofonist Hans Goemans zijn gepokt en gemazeld in de lindy hop-wereld. Jarenlang speelden ze bij Dr. Bernard & the Swing Orchestra totdat zij besloten hun eigen Happy Feet Orchestra op te richten. Naast Mirjam van Dam en Hans Goemans spelen gitarist Hans Voogt, vibrafonist René ten Cate, pianist Pieter van Santen en drummer René Winter. Van 14.45 tot 15.30 uur en 15.45 tot 16.30 uur in De Jonge Jager.

Boeiend van de eerste tot de laatste noot.MOONGLOW Moonglow is een graag geziene gast op de Nederlandse festivalpodia. De groep brengt een smaakvolle en zeer dansbare combinatie van authentieke jazz met moderne beats en samples. Boeiend van de eerste tot de laatste noot, nostalgisch en toch zo eigentijds. Vocaliste Marianne van den Bergh betovert het publiek met haar unieke en sexy jaren ’30 geluid. Tony Peters speelt sopraan-, alt- en tenorsax, Jos van de Gruiter zorgt voor gitaarbegeleiding en samples en Jeroen Oosterbos verzorgt het slagwerk. Van 17.15 tot 18.00 uur en van 18.15 tot 19.00 uur in De Jonge Jager.

BUFFET Vanaf 16.45 tot 18.15 uur is er een buffet voor 15 euro per persoon. Reserveren bij De Rustende Jager, 0252 629333 of info@hotelderustendejager.nl. Na 22 november alleen per telefoon.