• Frans Tol

Petitie voor behoud d'Oude Molen

NIEUW-VENNEP Een petitie voor het behoud van d'Oude Molen als horecabedrijf heeft al 56 handtekeningen opgehaald, 28 procent van de benodigde 200.

'Vindt u ook dat d'Oude Molen als horecabedrijf moet blijven? Op 22 februari worden de deuren gesloten en is het voorgoed voorbij', is te lezen op de betreffende webpagina van Petitie24.nl. 'De van origine oude graanmolen uit 1857 is al 42 jaar als horecazaak een begrip. Niet alleen in Haarlemmermeer, maar door heel Nederland en ver daarbuiten. Voor vele Vennepers is de Oude Molen een stukje geschiedenis waar zij trots op zijn. De oude molen is uniek in zijn soort en iedereen die daar ooit voet binnen heeft gezet zal dit beamen. Dit kan en mag toch niet verdwijnen? Meerdere partijen hebben aangegeven d'Oude Molen te willen kopen om deze als horecazaak te behouden. Dit moet toch mogelijk zijn? Of willen wij straks appartementen hoogbouw in de Madeliefstraat waar nu de oude molen staat met haar prachtige tuin. Wilt u net als wij proberen om d'Oude Molen als horecazaak te behouden? Teken dan deze petitie.'

Wie van plan is binnenkort in bar steakhouse d'Oude Molen in de Madeliefstraat te gaan eten, moet snel zijn, want het restaurant sluit 22 februari. Voor d'Oude Molen is inmiddels een bestemmingswijziging met woonbestemming aangevraagd. Eerder gaf mede-eigenaresse Sylvia Scheltus-de Jong in het Witte Weekblad aan ermee te willen stoppen omdat ze meer tijd in haar gezin wil steken.

De petitie kan getekend worden op Petitie24.nl.