• Michel Onclin (links) en Peter Beense.

    MeerRadio

Peter Beense stopt met MeerHollands op MeerRadio

HAARLEMMERMEER Peter Beense presenteert op zondag 19 augustus voor de laatste keer het programma "MeerHollands" op MeerRadio. De volkszanger heeft het programma 10 jaar lang op de streekomroep voor Haarlemmermeer gepresenteerd. Peter deed de ene week en zijn Hoofddorpse collega Michel Onclin presenteerde de andere week.

"Maar na 500 afleveringen is het genoeg" zegt Peter: "Ik heb in die tien jaar enorm veel geleerd over het presenteren. Maar inmiddels woon ik niet meer in Amsterdam, maar in de buurt van Alkmaar. Daarnaast ben ik veel onderweg voor mijn optredens in het land dat het qua tijd steeds moeilijker valt in te passen in mijn drukke agenda. Met pijn in mijn hart heb ik daarom besloten te stoppen met mijn vrijwilligerswerk".

Peter Beense presenteerde op 6 september 2008 zijn eerste "MeerHollands" op MeerRadio. De eerste plaat was toen Een beetje verliefd" van André Hazes. Sindsdien werd in iedere uitzending een liedje van André Hazes gedraaid. Ook in de laatste a.s zondag, ook dat is dat "Een beetje verliefd". "Dan is de cirkel rond", aldus Peter Beense. "Het waren tien mooie jaren met veel hoogtepunten, zoals de televisieversie van "MeerHollands", die sinds 4 november 2012 enkele jaren op MeerTelevisie waren te zien. Opnames werd op locatie gemaakt bij Café De Eersteling in Hoofddorp en De Rustende Jager in Nieuw-Vennep. Ik wens Michel Onclin de komende jaren veel succes met "MeerHollands".

Vanaf zondag 26 augustus zal hij het programma wekelijks op zondagmiddag van 3 tot 4 uur presenteren op MeerRadio. Aan de inhoud zal weinig veranderen. "MeerHollands" blijft een programma met de leukste Nederlandstalige muziek", zegt Peter Beense die na de opname van zijn laatste programma een mooie bos bloemen kreeg van Michel Onclin en MeerRadio.