• Beeld uit het fictieve campagnefilmpje van De Speld.

    De Speld

Partij tegen de Burger van De Speld op bezoek in Hoofddorp

HOOFDDORP 'Waar vind je 75.000 idioten die met hun volle verstand naast een vliegveld zijn gaan wonen?' Het antwoord is: in Hoofddorp. De Partij tegen de Burger (PtdB) heeft zojuist een filmpje online gezet waarin Hoofddorp en haar inwoners er bepaald niet goed vanaf komen. 

Ja, het is uiteraard satire. Maar dan wel satire waar een een laagje waarheid in schuil gaat. De Partij voor de Burgers, de 'politieke partij' van de satirische website De Speld, was onlangs op bezoek in Haarlemmermeer. En stelde zichzelf de vraag wie er zo gek is om met zijn of haar volle verstand naast een vliegveld te gaan wonen? 

VERZIEKT Volgens Melle Smit van de partij kan het leven van de mensen in Hoofddorp 'niet nog verder verziekt worden'. Of toch wel De PtdB pleit voor meer chartervluchten. ' Meer Antalya, minder u'. Verder wil de partij de Koning Willem I-laan omdopen in de Koning Willem I-baan ('opzouten met die autootjes'). 'We zijn niet voor Schiphol', aldus Smit in het fictieve campagnespotje, 'maar tegen u'.