• De modellen geven een voorproefje van de kleding die tijdens Ladies Night wordt verkocht.

    Trudy Witteman

Vijfhuizen Doet! helpt Straalhoeve, Ladies Night moet renovatie mogelijk maken

VIJFHUIZEN Vijfhuizen Doet!. Elf vrouwen, druk gezin, drukke baan. Ze zetten zich in voor hun medemens die een steuntje in de rug kan gebruiken. Dit keer blijven ze dicht bij huis. Hun goede doel dit jaar is Zorgboerderij De Straalhoeve in Nieuwebrug.

Onder de naam Vijfhuizen Bouwt! reisden de vrolijke Vijfhuizen vrouwen anderhalf jaar geleden af naar Nepal om huizen te bouwen voor mensen die als gevolg van de aardbeving geen dak meer boven hun hoofd hadden. In november vorig jaar hielden ze een Oktoberfest en dat leverde liefst 44 naaimachines op voor een opvanghuis in Katmandu waar misbruikte vrouwen leren op eigen benen te staan. Dit jaar zoekt de groep het dichter bij huis en komen de dames in actie voor zorgboerderij De Straalhoeve in Nieuwebrug waar zorgboerin Carola van Staaveren samen met vrijwilligers dementerende ouderen een fijne dagbesteding biedt. De keuken van de kantine, het hoofdkwartier waar de binnenactiviteiten plaatsvinden en waar gezamenlijk de lunch wordt gebruikt moet hoognodig gerenoveerd worden. Ook is nieuw meubilair nodig. Om dat mogelijk te maken houdt Vijfhuizen Doet! zaterdag 2 november een Ladies Night. 'Het belooft een superleuk evenement voor en door vrouwen te worden', weten de enthousiaste organisatoren heel zeker. Zorgboerin Carola noemt het 'fantastisch dat ze aan ons gedacht hebben'. "Elf jaar geleden hebben we alles zo goedkoop mogelijk bij elkaar gescharreld. Het is totaal versleten nu. We waren net op zoek gegaan naar sponsors toen deze engelen op ons pad kwamen."

Vanaf 18.30 uur is de Poterne achter de Verbondskerk aan de Vijfhuizerweg 969 open voor 'Fashion, Fun, Food & Cocktails for Charity' zoals ze het omschrijven. De fashionshow begint om 19.00 uur. "Het is dé gelegenheid om kleding, fonkelnieuw of vintage voor een prikkie aan te schaffen want bijna alle kleding als broeken, rokken, blouses en (winter)jassen blijft onder de tien euro. Schoenen, tassen, sieraden en andere accessoires ontbreken niet. Met nagels lakken, krullen zetten, massage, styling advies, een lekker glas wijn en een heerlijk hapje is Ladies Night tevens een avondje uit. De groep kan rekenen op heel veel steun van particulieren en bedrijven uit het dorp.

De entree is 7,50 euro. Dit is inclusief welkomstdrankje, hapje en een leuke verrassing. Kaarten zijn verkrijgbaar via jokjac@hotmail.nl en aan de deur.

Frans Witteman