• Ook dit jaar weer carnaval met de Meerbonken

    Foto PR

Kindercarnaval en Sleuteloverdracht in Hoofddorp Meerbonkendorp

HOOFDDORP Zaterdag 22 februari is het carnaval, ook in Hoofddorp. Burgemeester Schuurmans doet rond 14.00 uur een stapje terug en overhandigt de sleutel van de gemeente aan Zijne Doorluchtige Hoogheid Karbonkel XLVII, de prins van de Hoofddorpse carnavalsvereniging de Meerbonken. Samen met zijn prinses en adjudant mag hij drie dagen lang de baas zijn in onze gemeente. Want jazeker, in de Meer, daar vier je carnaval. Dijkje op, Dijkje af, Alaaaaaaaf!

GEZAG OVERDRAGEN De sleutelceremonie, een traditioneel onderdeel van het carnavalsprogramma, vindt plaats in het winkelcentrum, waar vóór de Hema een officieel podium wordt ingericht. De Meerbonken, die de festiviteiten organiseren samen met Hoofddorp Winkelstad, verschijnen daar rondom 13.45 uur. "Wij gaan eerst in optocht door het dorp. Vertrek rond 13.30 uur bij De Beurs, onze residentie. En zoals altijd zijn we we niet te missen: we presenteren ons in vol ornaat en onze huisband BOOH (Blaasorkest Omgeving Haarlem, vroeger De Sfeerbonken) laat zich horen. We zijn erg blij dat onze nieuwe burgemeester de macht aan ons toevertrouwt. We nodigen haar en alle aanwezigen natuurlijk uit voor de polonaise."

KINDERCARNAVAL. Rondom het podium van de machtsoverdracht is er van 13.00 tot 16.00 uur kindercarnaval. "Alle kids die mee willen doen zijn van harte uitgenodigd: kom als prins, prinses, piraat. Of, als je liever niet verkleed wil komen, gewoon als jezelf. Er staat een schmink-team klaar. BOOH en Starmusic zorgen voor muziek. Clown Pepe doet mee. Meer Dance & Events komt dansen. De Hema zorgt ervoor dat er hapjes en drankjes klaar staan. En – wie weet – komen er nog wat verrassingen bij.

De Meerbonken worden dit seizoen aangevoerd door Prins Karbonkel XLVII, die wordt gesteund door prinses Lyda en adjudant Dennis. Deze 47ste Karbonkel heet in het dagelijks leven Ben ter Meulen. Zijn prinses is zijn echtgenote, zijn adjudant is oer-Meerbonk Dennis Kolenbrander. Samen met alle Meerbonken zorgen zij voor een prachtig carnavalsfeestje in het Hoofddorpse winkelhart. En niet alleen daar, ze worden ook nog verwacht op Jeugdland. Tenslotte heet Hoofddorp niet voor niets tot woensdag 26 februari Meerbonkendorp. Alaaaf!

Anja Maas