• Raadslid gemeente Haarlemmermeer.

    Jur Engelchor Fotografie

Johan Rip nieuwe wethouder HAP Haarlemmermeer

HOOFDDORP Fractievoorzitter Johan Rip van lokale partij HAP wordt de nieuwe wethouder voor zijn partij. Zijn fractie heeft hem voorgedragen. Rip wordt de opvolger van wethouder Ap Reinders, die binnenkort burgemeester wordt van de Stichtse Vecht.

Johan Rip uit Hoofddorp heeft een lange staat van de dienst in de Haarlemmermeerse politiek. Hij was ooit lid van de CDA-fractie en had ook in die periode al ambitie om wethouder te worden. Dat liep anders. Als gevolg van een intern conflict verdween de Hoofddorper uit de gemeenteraad.

Later keerde hij terug als lid van de HAP, voor welke partij hij sinds 2014 actief is. In 2015 volgde Rip Chris Groothand op als fractievoorzitter.

De HAP-fractie vindt Johan Rip een logische opvolger voor Ap Reinders. “Johan weet als geen ander raad en college te verbinden vanuit zijn lokale en HAP-blauwe hart.”

De HAP zegt ook het volste vertrouwen te hebben in de samenwerking tussen Johan Rip en Marjolein Steffens-van de Water, de andere HAP-wethouder in het huidige college van burgemeester en wethouders.