• Archief

Gesloten massagesalons mogen na straftijd gewoon weer open

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer blijft er de komende tijd streng op toezien dat er geen seksuele handelingen worden verricht in Thaise massagesalons in de polder. Dat laat het college weten naar aanleiding van schriftelijke vragen van de HAP.

Begin augustus kwam naar buiten dat de gemeente Haarlemmermeer zes Thaise massagesalons had laten sluiten. Aanleiding hiervoor was de constatering van een zogenaamde 'mystery guest' dat er seksuele handelingen werden verricht. In een van de salons zou zelfs sprake zijn van mensenhandel en gedwongen prostitutie.

EERSTE KEER Het nieuws leidde tot schriftelijke vragen van politieke partij HAP. Die wilde onder meer weten of de betreffende salons, die voor 3 maanden gesloten zijn, na die 'straftijd' hun deuren weer gewoon mogen openen. Dat is volgens het college het geval. Voor alle zes de salons was het de eerste keer dat seksuele handelingen werden geconstateerd. Indien er voor een tweede maal wordt geconstateerd dat er seksuele handelingen worden verricht, volgt een sluiting voor onbepaalde tijd. Wel heeft de gemeente aangegeven de salons de komende tijd streng in de gaten te houden.

Overigens is nog niet duidelijk of het vermoeden van mensenhandel dat gold voor een van de zes salons, ook klopt. De gegevens van deze salon zijn gedeeld met de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel, maar het onderzoek heeft nog niet geleid tot een definitief oordeel. Ook de organisatie Scharlaken Koord is ingeseind, en kijkt of er vrouwen onvrijwillig werkzaamheden uitvoerden.