• Ton Dijkstra

Cultuuragenda voor gemeente Haarlemmermeer

do 21 november

Nieuw-Vennep

Muziek
'Bandjesavond Vennip Live, dé bandjesavond van Haarlemmermeer is terug op donderdag 21 november om 20.00 uur bij Pier K Nieuw-Vennep. Kom genieten van spetterende optredens van bandjes uit Haarlemmermeer en omgeving. Deze avond op het programma: Out of the Blue en Strixs. Toegang is gratis.

VR 22 november

Hoofddorp

Sinterklaas
'De Mega Sintshow 2019', De Meerse, vr 22 november 14.30 uur, 16.45 uur, za 23 november 10.30 uur, 13.30 uur. Na het grote succes van de afgelopen jaren is De Mega Sintshow 2019 terug met een gloednieuwe show. YouTube-idolen Party Piet Pablo en Love Piet maken er samen met de kids één groot spektakel van en zingen hun grootste hits.

za 23 november

Vijfhuizen

Cultuur
Als gevolg van de vele regen is het ploegen met historische landbouwwerktuigen een week uitgesteld. Het evenement in de Plesmanhoek vindt nu plaatst op zaterdag 23 november vanaf 10.30 uur.

Techniek
Bright Day, het grootste techfestival van Nederland met alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie. Laat je verrassen door de nieuwste technologie en coolste gadgets. Zoals de volgende generatie smartphones waaronder de Samsung Galaxy Fold, vernieuwende voertuigen en zie digitale sterren in actie zoals Royalistiq en Hacksmith.

Zwanenburg

Winterfair
Woonzorgcentrum Eigen Haard houdt zaterdag 24 november van 10.30 tot 16.00 uur een winterfair. Koffie, thee, zelfgebakken taart, broodjescroquet, diverse broodjes en nog veel meer lekkers is er te koop. Uiteraard is er ook een rad van fortuin, curiosa, bloemstukken, zelf gemaakte cadeautjes, kaarten en diverse gehaakte en gebreide artikelen gemaakt door vrijwilligers en bewoners. De opbrengst komt ten goede van de bewoners.

wo 27 november

Hoofddorp

Toneel
In 'Decemberdagen' treffen een moeder en haar twee volwassen dochters elkaar om nog één keer samen kerst te vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. Toch is alles anders; vader is er niet meer en moeder gaat verhuizen. In een schijnbaar ontspannen ontmoeting verdwijnen mooie herinneringen in dozen en naarmate de feestdagen dichterbij komen, vindt de waarheid zijn weg naar boven. Gebeurtenissen uit het verleden hebben sporen achtergelaten in dit gezin. Is liefde als fundament sterk genoeg? De voorstelling is te zien op 27 november om 20.30 uur in De Meerse.

do 28 november

Hoofddorp

Muziek
Duycker Americana, elke 4de donderdag van de maand is het tijd voor Duycker Americana. In samenwerking met gastprogrammeurs Olay en Jordy zetten we de beste namen voor je neer. Deze keer met Ted Russell Kamp. Aanvang 20.00 uur.

Muziek
Jubileumvoorstelling muziekgroep Bender in Het Oude Raadhuis. 'Mooi begin' is een jubileumvoorstelling ter ere van het 10-jarig bestaan van Bender. Tien jaar waarin met veel succes getoerd is met eigen Nederlandstalige chansons.

Liedjes die ontroeren en liedjes vol vrolijkheid en levenslust. In 'Mooi begin' nemen de heren van Bender het publiek mee naar enkele muzikanten en tekstschrijvers die hen oorspronkelijk hebben geïnspireerd. Aanvang 20.30 uur.

vr 29 november

Hoofddorp

Muziek
Vortex, op 29 november is Vortex terug in Duycker met een tweede editie. Vortex staat voor de dondere kant van Drum and Bass en Dubstep, diepe bassjes, snoeiharde kicks en smerige snaren, gebracht door opkomend lokaal DJ talent. Zorg dat je hier bij bent en enter the Vortex. Van 23.00 tot 05.00 uur.

za 30 november

Hoofddorp

Toneel
'Vaarwel 2019', cabaretier Sjaak Bral neem afscheid van 2019. Wederom staat cabaretier Sjaak Bral dit jaar in de grote zaal van De Meerse met een oudejaarsconference. Op zaterdag 30 november maakt de cabaretier alweer voor het 23e jaar een voorstelling om het jaar mee af te sluiten. Waar tijd haar greep verloren heeft weet niemand meer hoe laat men leeft. Gelukkig is daar altijd nog Sjaak Bral als duider van het jaar. Aanvang 20.15 uur.

Muziek
Cafe Live XXL, Duycker van 20.30 tot 01.00 uur. Elke tweede donderdag van de maand treden er lokale bands en solo artiesten op in het Ducykercafé tijdens Café Live. Voor één keer vindt dit concept plaats in de kleine zaal om groots en nieuw seizoen Café Live te vieren. In deze XXL editie ontdek je niet één band, maar krijg je een meervoud aan bands en singer-songwriters te zien. En het mooiste van alles, het is helemaal gratis.

Nieuw-Vennep

Muziek
André Hazes * Samantha Steenwijk in de VanzantenHal, 20.30 tot 01.30 uur. Niemand minder dan André Hazes komt naar de VanzantenHal in Nieuw-Vennep. Samen met Samantha Steenwijk kan het niet anders dan de perfecte Hollandse avond worden.