• Burgemeester Schuurmans wordt geïnstalleerd.

    Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Burgemeester Marianne Schuurmans beschermvrouwe shantykoor VOC

VIJFHUIZEN Een tikje met de Captain's Walking Stick op haar bakboordschouder en vervolgens een aan de stuurboordkant en burgemeester Marianne Schuurmans is geïnstalleerd als beschermvrouwe van het shantykoor VOC. Maar niet nadat VOC-voorzitter Aad Kuijk haar eerst officieel heeft gevraagd of zij bereid is beschermvrouwe te willen worden van Vijfhuizen Ons Chanteykoor. Met haar antwoord steelt ze de harten van de ruim veertig ruwe zeebonken die het koor telt: "Ik ben heel trots dit te mogen doen."

Burgermoeder Marianne Schuurmans volgt Theo Weterings op die vanwege zijn vertrek van Haarlemmermeer naar Tilburg zijn functie als beschermheer moest neerleggen. "Net als hij komt u ook uit Tilburg dus is de cirkel rond. Mensen uit Tilburg liggen ons goed", laat Aad weten. En dat is wederzijds. Vanwege haar oprechte interesse in mensen heeft Schuurmans in korte tijd veel populariteit verworven.

Naast een forse struik bloemen krijgt de beschermvrouwe meer cadeaus mee naar huis. Om te beginnen een originele Captain's Walking Stick met onder de knop een kompas. Niet alleen bedoeld om de weg naar Hoofddorp terug te vinden, maar zeker ook om met het VOC op koers te blijven.

"Op koers is ook de naam van onze in 2017 uitgekomen cd die ik u graag meegeef om thuis of op kantoor te beluisteren." Ook Aad weet dat dit zeker gaat gebeuren want na met genoegen naar het welkomstlied 'Rolling down to Old Maui' te hebben geluisterd zong burgemeester Schuurmans het als afscheidslied bedoelde 'Leve de VOC' uit volle borst mee.

Meer foto's en reacties van burgemeester Marianne Schuurmans en vanuit Afrika staan op hcnieuws.nl.

Shantykoor VOC bestaat sinds 1998 en zingt over de strijd tegen het water en de stormen. "De rode draad van het koor is ook de rode draad van de gemeente. Jullie zijn een stukje cultuurgoed, blijf vooral deze liederen zingen. Ik verheug me op een langdurige samenwerking", laat de kersverse beschermvrouwe weten. Ook haar collega-beschermvrouwe Agnes Walraven, in het verleden de stuwende kracht van restaurant De Ouwe Meerpaal en thuishaven van het VOC-koor, laat zich niet onbetuigd. "Wat een eer, weer een nieuwe beschermvrouwe voor jullie mannenkoor", laat ze vanuit Tanzania weten. "Feliciteer burgemeester Marianne Schuurmans van mij en wens haar dezelfde gevoelens toe van liefde, saamhorigheid en vreugde die ik zelf al jaren voel als beschermvrouwe van het VOCkoor."

Frans Witteman