• Janke Papa vond een plek op zolder om te bellen!

  Renée Heijmans
 • Riet Verbeek geeft Margreet van den Oord de laatste bel-instructies.

  Renée Heijmans
 • Clara Overes organiseerde de actie, samen met Riet Verbeek, en deed zelf ook mee.

  Renée Heijmans
 • In alle hoeken en gaten zaten bellers: Pauline Koetsier vond een bescheiden plekje op zolder!

  Renée Heijmans

Bellen voor Esperanza levert 2700 euro op

BADHOEVEDORP – Gewapend met telefoon, pen en papier liet een aantal ondernemers zich afgelopen dinsdag opsluiten in Inloophuis Esperanza om hun netwerk te vragen Esperanza te steunen met geld of goederen. Met een fraai resultaat als opbrengst. Maar liefst € 2.700,= werd telefonisch bijeen gebracht en ook nog een aantal aardse zaken. Zoals een broodnodige keuken, hulp bij marketingactiviteiten, aanbiedingen voor workshops, waaronder een kookworkshop, een lezing over het levenstestament en een film. Wereldkankerdag. Voorzitter Riet Verbeek was uitermate tevreden. "En er is nog meer geld onderweg!"

Na een smakelijke lunch kregen de bellers vooraf een instructie van Riet. "Om een beetje inspiratie op te doen en een idee te krijgen waar allemaal behoefte aan is." Zo ging het niet alleen over geld en goederen, maar ook over eventuele sprekers voor thema-avonden of deelnemers voor de markt 'Wegwijs bij Kanker' die op 22 maart in het Dorpshuis wordt gehouden. En natuurlijk zijn ook "vrienden" van harte welkom. Voor Pauline Koetsier was het vanzelfsprekend dat ze meedeed aan deze "lock-up" toen ze werd gevraagd. "Het is een goed doel, dus daar heb ik meteen mijn agenda voor geblokt." Belster Margreet van der Oord had vanmorgen een bijeenkomst van haar zakelijk netwerk: "Ik heb iedereen aangekondigd dat ik ze ga bellen vanmiddag." Anneke van der Helm was niet bij Esperanza, maar op bezoek bij haar vader in Suriname. "Zij gaat vanuit daar een aantal belletjes doen", vertelde Riet.

Op deze dag, 4 februari, Wereldkankerdag, was het op de kop af 5 jaar geleden dat Inloophuis Esperanza officieel de deuren opende. Barbara Versluis en Riet Verbeek hebben het samen opgezet. Barbara overleed 2 jaar geleden. "Op deze dag mis ik haar nog eens extra en is ze steeds in mijn gedachten erbij."

In de vijf jaar van het bestaan is Inloophuis Esperanza uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving. Een plek waar mensen met kanker en hun naasten terecht kunnen voor van alles en nog wat, maar waar ze ook hun verhaal kwijt kunnen zonder dat mensen ervan schrikken. "Het wordt steeds drukker en we begroeten wekelijks nieuwe gasten. Ook ziekenhuizen en huisartsen verwijzen naar ons door." Populair is ook het aparte zwemuurtje voor Esperanza, waar heel veel animo voor is. Inmiddels krijgt Esperanza subsidie van de gemeente, is aangesloten bij de IPSO en krijgt heel veel steun, zowel financieel als praktisch, van bedrijven en particulieren. "Zo hebben we bij een supermarkt in Badhoevedorp bij de lege flessen een bus staan waar mensen hun lege flessen bonnetje in kunnen doen. Dat levert iedere keer weer een leuk bedrag op." Een bedrijf zorgt dat de gas- en lichtrekening iedere maand wordt betaald, koffie-apparatuur en thee worden gesponsord, er is een Canta om mensen op te halen. "En vooral niet te vergeten: er is een hele fijn groep vrijwilligers, die altijd klaar staan voor al onze gasten."

Wilt u vriend worden of Esperanza op een andere manier ondersteunen? Wilt u Esperanza eens bezoeken voor activiteiten of uw verhaal? Kijk op de website: www.inloophuisesperanza.nl