De werkzaamheden zijn in volle gang.
De werkzaamheden zijn in volle gang. Aangeleverd

Aangiftes intimidatie en bedreiging, buren ervaren angst van initiatiefnemers recreatiepark

27 maart 2024 om 11:20 Overig

VIJFHUIZEN Er zijn door omwonenden diverse aangiftes gedaan bij de politie over intimidatie en bedreiging door de initiatiefnemers van camping De Groene Veste. Dit laat B&W weten naar aanleiding van schriftelijke vragen van HAP.

Het plan voor een recreatiepark aan de Vijfhuizerdijk 212 heeft tot grote beroering geleid in de buurt. Omwonenden zitten niet te wachten op vakantiedrukte op de smalle dijk en in hun ‘achtertuin’, en zijn in botsing gekomen met de initiatiefnemers van de Groene Veste BV. Deels zijn de problemen voor de rechter gekomen. Maar tot een bevredigende oplossing is de zaak nog niet gekomen. Buren willen alleen strikt anoniem hun verhaal doen uit angst dat hen iets overkomt. Zelfs een wandelingetje met de hond langs het beoogde campingterrein vinden sommigen te risicovol. Het zou tot meerdere woordenwisselingen zijn gekomen.

Om sterker te staan zijn er vanuit de buurtverenigingen in Vijfhuizen en Nieuwebrug werkgroepen Verkeer en Camping in oprichting om gezamenlijk te kunnen praten met gemeente en eigenaars van de grond. “Vervelend is dat er een woning is aangekocht door de initiatiefnemers van de camping, zodat de informatie ook bij hen terecht komt,” laat een omwonende weten.

In de antwoorden op de schriftelijke die Jeanette Koolmoes namens HAP stelde, is ook te lezen dat de gemeente verschillende gesprekken heeft gevoerd met zowel de bewoners als de initiatiefnemer met als doel te bemiddelen om te de-escaleren. Daarnaast is handhaving, naar aanleiding van verschillende meldingen, ter plaatse geweest om controles uit te voeren. Op korte termijn staat een volgend gesprek gepland met de inwoners waarbij ook de wijkagent aanwezig zal zijn.

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de aanleg van de camping in volle gang. Dit terwijl de nog niet alle benodigde vergunningen zijn afgegeven en B&W op 26 mei 2020 de gemeenteraad een voorstel deed voor een weigering ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de realisatie van een het recreatiepark aan de Vijfhuizerdijk.

De initiatiefnemers van camping De Groene Veste waren per mail en telefoon niet bereikbaar voor commentaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie