• Renate Jansen (links, 13) baalt samen met haar collega-internationals, van het verliezen van de finale.

    ANP Foto

Oranje Leeuwin uit Abbenes blijft hele finale op de bank

ABBENES De droom is uit voor de Oranje Leeuwinnen. De dames van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal verloren gisteravond de finale van het wereldkampioenschap voetbal met 2-0 van de Verenigde Staten. De uit Abbenes afkomstige Renate Jansen kreeg geen kans om het verschil te maken, ze bleef de hele wedstrijd op de bank. 

Teleurgesteld over het missen van WK-goud, maar toch ook trots op het behalen van de finale. Dat was in een notendop het gevoel bij speelsters en staf van de Oranje Leeuwinnen. Ze reikten in Frankrijk uiteindelijk tot de finale, maar daarin was topfavoriet en regerend wereldkampioen de Verenigde Staten uiteindelijk een maatje te groot. 

DEBUUT Ook Renate Jansen, de in Abbenes geboren en getogen aanvalster, zal met gemengde gevoelens terugkijken op het toernooi. Ze mocht in de derde groepswedstrijd tegen Canada vlak voor tijd haar debuut maken op een WK, en dat zal ongetwijfeld naar meer gesmaakt hebben. Daar bleef het qua speeltijd echter bij voor Jansen, die zich nu weer kan gaan richten op haar club FC Twente. 

De Oranje Leeuwinnen gaan zich nu opmaken voor de Olympische Spelen en de kwalificatie voor het komende EK.