• Adamas Inloophuis

Ontbijtworkshop 'Kanker heb je samen'

NIEUW-VENNEP Het Adamas Inloophuis, Eugenie Previnaireweg 61, geeft 5 september van 7.30 tot 9.00 uur een Ontbijtworkshop 'Kanker op de werkvloer / Kanker heb je samen'. De workshop is voor werkgevers en (HR)-managers.

Annelies Osinga, coördinator: "Je bent werkgever, of een (HR)-manager en één van je medewerkers vertelt je dat hij of zij kanker heeft en niet weet hoe het gaat aflopen. Je ziet emoties en je voelt bij jezelf wellicht ook emoties opborrelen. In je hoofd ontstaan er vragen. Als werkgever en manager heb je een dubbele rol, een zakelijke, maar je bent ook emotioneel verbonden met je werknemer. Hoe ga je hiermee om?"

Ze vervolgt: "Wij zien een groot ongemak bij veel organisaties bij de thema's ernstige ziekte en afscheid. Logisch, het raakt ons als mens en als werkgever heb je een belangrijke rol. Emoties komen aan de oppervlakte. Begeleiding is nodig, maar welke is de vraag. Praktische zaken moeten geregeld worden. Teams kunnen gaan wiebelen. De business draait door. Je zoekt als werkgever naar hoe je je rol het beste kunt invullen. Er is geen draaiboek voor deze situaties en van jou vraagt het om andere skills."

INHOUD Tijdens deze ontbijtworkshop komen de volgende punten aan de orde: - Impact van kanker op de patiënt en zijn/haar naasten; - Impact van kanker binnen het team; - Gesprek aangaan met zieke medewerker of medewerker met zieke partner; - Toegevoegde waarde inloophuis tijdens re-integratie; - Wat is de rol van de werkgever; - Praktische tips.

Aanmelden via mail@adamas-inloophuis.nl
Kijk voor meer informatie op www.ladiesofloss.com en www.adamas-inloophuis.nl