• Burgemeester Onno Hoes

    Gemeente Haarlemmermeer

'Onno Hoes wil burgemeester van Amsterdam worden'

HOOFDDORP Waarnemend burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer heeft gesolliciteerd voor het burgemeesterschap van Amsterdam. Dat meldt dagblad Het Parool op basis van 'goed ingevoerde bronnen'.

Woordvoerster Petra Faber van de burgemeester wil niet ingaan op de vraag of Onno Hoes wel of niet heeft gesolliciteerd voor Amsterdam. In de wandelgangen heet het dat Hoes een serieuze kandidaat is voor de hoofdstad.

Het toeval wil dat fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! vorige maand tijdens de raadsvergadering al eens heeft gevraagd of Hoes kandidaat is voor Amsterdam. Dat nieuws kwam toen van de website Geenstijl.

Onno Hoes moest toen wel een beetje lachen om het bericht. "U weet hoe mijn verstandhouding is met Geenstijl. Van je vijanden moet je het maar hebben."

Maar meer serieus ging Hoes toch op de vraag van Meijer in. Hij zei dat het voorlopig nog waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer is en dat ie daar heel blij mee. "Mijn benoeming loopt tot eind van dit jaar. Als er geen gekke dingen gebeuren, blijf ik dat tot die tijd gewoon doen."