• De pont tussen Buitenkaag en Kaag.

    Joep Derksen/Writing4U.nl

Onenigheid over veerpont opgeklaard

BUITENKAAG De onenigheid tussen de gemeente Kaag en Braassem en de firma Ponto over de verzorging van de veerdienst tussen Kaag en Buitenkaag is ten einde. Ponto stopt per 1 januari met de veerdienst, die wordt overgenomen door de firma ODV Maritiem.

Het ging moeizaam de afgelopen tijd, tussen de gemeente Kaag en Braassem en de gebroeders John en Martien Hoogenboom van Ponto. De broers verzorgen al meer dan 30 jaar de veerdienst tussen Buitenkaag en Kaag, maar er ontstond onrust toen de gemeente een aanbesteding uitschreef voor een nieuw contact. De broers waren daar niet over te spreken, en de gemeente verweet het tweetal daarop belangrijke informatie achter te houden. Er volgend een rechtszaak over de kwestie, die er uiteindelijk toe leidde dat de broers zich niet inschreven voor de aanbesteding. Die ging daarop naar de nieuwe exploitant ODV Maritiem. Dit tot grote woede van de heren van Ponto, die de gemeente onder meer een gebrek aan communicatie verweten.

Maar inmiddels is de strijdbijl begraven, zo is bekend geworden. Gemeente en Ponto hebben overeenstemming bereikt over de afronding van het contract. Dit houdt in dat er bijna 650.000 euro wordt uitgekeerd aan opgebouwde reserve. Daarnaast betaalt Kaag en Braassem ruim een miljoen euro voor het overnemen van de twee ponten en het wachtershuisje.

TEVREDEN "We zijn heel tevreden met de wijze waarop we nu overeenstemming bereikt hebben over de afronding van de overeenkomst met de gemeente", aldus Martien Hoogenboom. "We gaan ODV Maritiem nu ondersteunen in het maken van een goede start."