Ondernemers Lisserbroek verenigingen zich in OVL

LISSERBROEK Er gaat veel veranderen de komende jaren in Lisserbroek; op termijn komen er 3.000 nieuwe woningen bij. Lisserbroek zal in een periode van twintig jaar verdriedubbelen. Het dorp is één van de weinige plekken onder de rook van Schiphol waar nog kan worden gebouwd.

Voor de nieuwbouw is het gebied tussen de Lisserdijk en het Turfspoor in beeld, evenals het gebied tussen de Lisserweg en het recreatiebos Zwaansbroek. Naast bewoners zijn er ook ondernemers actief in Lisserbroek en die willen dat ook naar hun belangen wordt gekeken. Helaas is de ondernemer in het hele overleg daarin vergeten en dat kan in de toekomst voor mogelijke problemen zorgen, vinden de directeuren van Autocentrum Beelen en De Ree Holland BV, Frank Beelen en Jørgen de Ree. Daarom hebben ze het initiatief genomen voor de oprichting van Ondernemersvereniging Lisserbroek (OVL). Doelstelling is dat ondernemers uit Lisserbroek met een gezamenlijke visie komen die een duurzame combinatie van wonen en werken mogelijk maakt.

Beelen: "De OVL zoekt de balans hierin en is voor toekomstige ontwikkeling, maar wel op een gebalanceerde en duurzame wijze tussen wonen en werken." Jørgen de Ree vult aan: "We willen graag dat zo veel mogelijk ondernemers uit Lisserbroek lid worden, zodat wij ook de belangen van de ondernemers kunnen behartigen."

Afgelopen week is er een eerste brief uitgegaan naar alle ondernemers en dinsdag 6 februari s er een eerste bijeenkomst bij Autocentrum Beelen aan de Gansoord van 17.00 tot 19.00 uur met de volgende agendapunten: Presentatie over de OVL en de situatie rondom Lisserbroek 2040, visie van Bert Mens als voorzitter van de dorpsraad en informatie over de juridische aspecten door juriste Fleur Spijker (gespecialiseerd in planologische gebiedsontwikkeling en raadslid in de gemeente Leiden).

Geïnteresseerden voor een lidmaatschap kunnen zich op die avond inschrijven. Aanmelden voor de bijeenkomst, bij voorkeur in een e-mail met naam en bedrijfsnaam, kan via manon.meuleman@debeelengroep.nl of 06-10031304.

Frank Beelen (Voorzitter), Manon Meuleman (Secretaris) en Jørgen de Ree (Penningmeester en vice-voorzitter).