• Frans Tol

Nieuw welkomstbord voor Dierenvreugd

NIEUW-VENNEP Bij kinderboerderij Dierenvreugd aan de Zuiderdreef wordt woensdagmiddag 8 november het nieuwe welkomstbord officieel onthuld. Volgens Dierenvreugd-begeleider Michiel Schreijnders is het puur bedoeld als informatiebord en als wissellijst voor het aankondigen van activiteiten. "Het idee erachter is eigenlijk ontstaan als een hulde aan een van onze cliënten. Die is eind vorig jaar op 33-jarige leeftijd na een ziekte gestorven, maar hij was wel de man die iedereen altijd hartelijk verwelkomde. Deze cliënt heeft ons een donatie gedaan om wat leuks te gaan doen of iets te bouwen op de boerderij."

"Ook heeft hij bij de heropening tijdens het 40-jarig bestaan samen met burgemeester Theo Weterings het lint doorgeknipt," vervolgt Schreijnders. "Voor hem wilden wij iets blijvends."

De bedoeling is dat het bord die woensdag door zijn ouders onthuld wordt. Schreijnders heeft ernaar gestreefd het nieuwe bord kostenneutraal te laten maken: "Ploeg Kozijnen sponsorde een kunststof kozijn, JJGC reclamebureau deed dat met het bestickeringsontwerp, Logo's & Letters nam een aandeel in de sponsoring van het afdrukken van die bestickering en Houthandel Getsewoud leverde het hout tegen inkoopsprijs."

Via internet is informatie over Dierenvreugd alleen via Facebook verkrijgbaar: "De planning is dat dit straks ook op de website van de dorpsraad te vinden is." Bij Dierenvreugd wordt hard gewerkt aan het organiseren van de Kerstmarkt van 16 december: "Met kramen, eten, drinken, glühwein en een loterij."

Tekst: Frans Tol