• Delia tijdens de jaarlijkse autocross.

    Eigen foto
  • Deze stoel bij DIOS blijft voortaan leeg.

    Eigen foto

Nieuw-Vennep moet verder zonder icoon Delia van Eeden

NIEUW-VENNEP Toen donderdag 30 mei bekend werd dat dorpsicoon Delia van Eeden op 80-jarige leeftijd was overleden, ging er even een schrikgolf door de Vennep. Zij was een prominent bezoekster van voetbalclub DIOS. Voorzitter Peter Damen: 'Delia? Wie kent haar nou niet. We zullen er aan moeten wennen dat wij haar niet meer op haar vaste plek in de kantine zullen zien zitten. Afgelopen zondag speelde ons 1ste elftal met rouwbanden om en werd er 1 minuut stilte gehouden". Ook werd het nummer Delihla van Tom Jones gedraaid.

OMA BLOKJE Aan de Rijnlanderweg bij het metaalrecyclingbedrijf Hoofddorp vertellen schoonzoon Piet van Groningen, kleinzoon Dennis en kleindochter Daniëlle dat zij oma 'Blokje' altijd zullen herinneren als een zorgzame vrouw: 'Oma Delia? Kaartjes en bloemetjes: dat is het eerste wat er dan bij ons opkomt. Wij noemden haar Oma Blokje omdat zij altijd met blokjes bezig was met haar kleinkinderen. Wij merkten wel dat haar gezondheid achteruit ging, maar twee weken geleden was zij nog gaan kijken naar een wedstrijd van een achterkleinzoon".

"Oma was overal te vinden, was van alles op de hoogte van wat er in het dorp gebeurde, maar zij was ook elk jaar op Koningsnacht in de Rustende Jager. Op een gegeven moment liepen wij daar toen polonaise en gingen wij om 2.00 uur naar huis. Maar oma zat er nog. Op Koningsdag zat zij dan toch weer als eerste op het terras". Peter Damen: 'Ik kende Delia ruim 50 jaar. Ik woonde in de Kerkstraat en zat met haar zoon Leo in de klas. Zij woonde op amper 100 meter bij ons vandaan. Ik weet dat zij voorheen altijd pannenkoeken bakte bij het Midwinterfestival en ook bij DIOS heeft zij menige Familiedag opgeluisterd met haar pannenkoeken. Daarnaast waste zij de kleding van teams en was regelmatig de enige EHBO'er op het complex. Daarmee heeft zij ook de titel Lid van Verdienste gekregen.'

PANNEKOEKEN Jan Schrama: "Dat pannenkoeken bakken was gewoon een deel van Delia. Ik heb haar via haar voormalige echtgenoot Lou Troost leren kennen. Die was toen voorzitter van de voetbalclub Nieuw Vennep, maar was ook een goede wielrenner. Ik zag haar toen bij de Ronde van Zantvoort bij de finish staan. Met die man kreeg zij 4 kinderen: twee zoons en twee dochters, maar is later wel van hem gescheiden. Lou overleed op 52 jarige leeftijd. Vanwege haar grote betrokkenheid met het reilen en zeilen van onze dorpelingen ging zij elke donderdag op bezoek in Het Zomerpark. En toen mijn vrouw ziek werd kreeg zij veel kaarten van Delia. Haar grootste verdriet was het overlijden van haar zoon Loet in september zo'n 4 jaar geleden".

BUREN Chris Camphorst was 43 jaar haar buurman: "Delia had een goed karakter, stuurde bloemen bij ziekte en wist alles van het hele dorp". Hij vertelt dat zij eind mei merkten dat haar andere buurman al een paar dagen niet gezien was. Die bleek aan een hartstilstand overleden te zijn. "Het was vreemd dat Delia daarover geen alarm geslagen had, want zij had dagelijks contact met hem. Toen zijn we bij Delia gaan kijken en bleek zij een dag later eveneens overleden te zijn".

CONDOLEREN Delia van Eeden wordt donderdag 6 juni om 10.30 uur begraven op de Algemene Begraafplaats Taxushof aan de Bosstraat. Bloemen kunnen afgeleverd bij uitvaartcentrum de Cipres in de Bosstraat 7. Woensdag 5 juni is er tussen 19.30 en 21.00 uur gelegenheid tot condoleren in de grote zaal van Het Trefpunt.