• De naam van het restaurant wordt onthuld.

    Ria Meuleman

Nieuw restaurant Westerkim: symbool voor ontmoetingsplek

NIEUW-VENNEP Verzorgingshuis Westerkim heeft van de grote zaal een mooi eigentijds restaurant gemaakt. Vrijdag 6 april werd tijdens een feestelijke, druk bezochte bijeenkomst de opening verricht met de onthulling van de nieuwe naam: De Verbinding. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt in Westerkim om van de grote zaal een sfeervol restaurant te maken. Door professionals en tal van vrijwilligers. Met ook nieuwe meubels, lampen en decoraties is er een mooie ruimte ontstaan met een eigentijdse uitstraling.

Ria Meuleman

ONTMOETINGSPLEK De naam van het restaurant wordt onthuld door gastvrouw Meta van der Stelt, bewoonster mevrouw Struik en Klaas van der Veen, voorzitter Cliëntenraad. De Verbinding staat symbool voor elkaar ontmoeten. Het restaurant is een trefpunt, een grote huiskamer, om volop te gebruiken, bijvoorbeeld spelletjes doen, een krantje lezen en kinderen ontmoeten. Ook bewoners van de torens, de Vlinderflats en eenzame ouderen uit de wijk zijn welkom. "Mensen mogen zo binnen lopen", zegt van der Stelt, die de scepter zwaait met Aad van der Meer. "We hebben koffie, cappuccino, thee en nu ook tosti's en panini's". Zeven dagen per week zijn er verse warme maaltijden uit eigen keuken. "We willen wel graag van te voren weten, wat de mensen willen afnemen."

ZORGINNOVATIE Het duo Ter Schegget en Steenhuis geeft een kort vioolconcert en er wordt een toast uitgebracht op de opening. PCSOH directeur Erik Zwart en Marco van Aalst, coördinator Welzijn hopen dat Westerkim net zo'n ontmoetingsplek in de wijk wordt als Horizon in Hoofddorp al is. Raphaël Kriek van Kriek Optiek reikt met genoegen een cheque van € 544,86 uit aan activiteitenbegeleidster Marjan Jansen. Het resultaat van de wintersaleactie. Westerkim wil een zorginnovatie kopen in de vorm van een belevingstafel. Daarmee worden dementerenden met op de tafel geprojecteerde spelletjes geprikkeld om te bewegen. Er is nog veel geld nodig. Doneren kan via NL 83 RABO 0144288486, t.a.v. Bazaargelden Westerkim, Belevingstafel.