• KNNV De Bollenstreek

Rondleiding door Thijsse's Hof

LISSERBROEK Natuurvereniging KNNV De Bollenstreek maakt zaterdag 24 augustus een rondleiding door Thijsse's Hof, Mollaan 4 te Bloemendaal.
Thijsse's Hof is een heemtuin aangelegd in 1925 op voormalige aardappelakkertjes met eikenhakhout in het Bloemendaalse Bos. Vanaf het begin stelde Thijsse zich ten doel om de wilde planten uit Kennemerland te presenteren in natuurlijke begroeiingen die zich (grotendeels) spontaan ontwikkelen. Naast de meer dan 400 soorten hogere planten en circa 24 soorten broedvogels zijn er vele andere planten- en dieren te zien, onder andere blad, lever- en korstmossen, paddenstoelen, de wijngaardslak (komt in dit gebied van nature voor), vlinders, libellen en wilde bijen.


AANMELDEN Aanmelden voor dinsdag 20 augustus bij Lidy: vdsalm@hotmail.com met opgave of men zelf rijdt, passagiers mee wilt nemen of mee wilt rijden.  Meerijders betalen 3 euro aan de chauffeur. Verzamelen om 9.15 uur bij het gemeentehuis in Lisse. De rondleiding begint om 10.00 uur en duurt een tot anderhalf uur.