• Rob Joore

Paintball niet schadelijk voor natuur

NIEUW-VENNEP De organisatie van het paintball-toernooi dat eind september in het Venneperhout is gehouden heeft gereageerd op het stukje 'Milieuschade door paintball-toernooi'. Dit stukje was afkomstig van een verontruste Venneper die zich zorgen maakte over de verf die in de bodem verdwijnt.

Barry Fuggle: "Wij willen graag de hevig ongeruste Venneper geruststellen. Door de extreme weersomstandigheden en de staat van het terrein na afloop van het toernooi werd het volledig schoonmaken van het terrein bemoeilijkt. De organisatie biedt hiervoor hun verontschuldigingen maar heeft te maken gehad met een overmachtsituatie. De organisatie zal zodra het terrein dit toelaat het schoonmaken voortzetten en de achtergebleven spullen verwijderen. "

Verder stelt de organisatie dat er geen sprake is van 'schade' door kapotgesprongen bolletjes. En er is ook geen sprake van 'verf' die de boel verontreinigd. "Alle ingrediënten gebruikt voor de vervaardiging van paintball balletjes komen voort uit de voedingsmiddelen industrie en zijn geschikt voor menselijke consumptie. De ingrediënten zijn volledig biologisch afbreekbaar en de Gemeente is in het bezit van de resultaten van de door de EU erkende methode OECD 301 om de biologische afbreekbaarheid aan te tonen. Na circa 28 dagen zullen alle eventueel overgebleven restanten zijn verdwenen. Paintball wordt sinds jaar en dag in de buitenlucht beoefend en berokkent in geen geval schade aan de natuur."