• Begin van iets moois

Leerlingen De Polderrakkers regelen zelf nieuwe afvalgrijpers

NIEUW-VENNEP Een beter milieu begint bij jezelf, luidt een bekend gezegde. Dat bewezen een aantal leerlingen van groep 7 van basisschool De Polderrakkers deze week, toen ze op eigen initiatief achter een aantal nieuwe grijpers aangingen om het schoolplein vrij van afval te houden.

'Twee leerlingen van Basisschool De Polderrakkers in Nieuw-Vennep vonden het maar niets toen hun grijpers, waarmee ze het schoolplein schoon hielden, kapot waren', zo schrijft Begin van iets moois op haar Facebook-pagina. Deze organisatie wil zoveel mogelijk afval recyclen tot nieuwe producten. 

BRIEF De leerlingen van de Vennepse school stuurden een brief naar de gemeente met de vraag om nieuwe grijpers. 'Deze aanvraag kwam vervolgens bij ons terecht en wij gaven uiteraard heel graag gehoor aan dit verzoek', laat Begin van iets moois weten op internet.

Vandaag was er heuglijk nieuws voor Danne, Jolijn en een aantal van hun klasgenoten uit groep 7, want ze werden blij gemaakt met vijf nieuwe grijpers. 'En natuurlijk moesten ze meteen getest worden. Veel plezier ermee en veel dank dat jullie ons helpen de buurt schoon te houden!'