• ChristenUnie-SGP

ChristenUnie-SGP: wie herstelt schade vliegerweide na paintballtoernooi?

NIEUW-VENNEP Er leeft grote ontevredenheid over de gang van zaken rond het in september op het vliegerveld in Nieuw-Vennep gehouden evenement Paintball World Championships Amsterdam. De ChristenUnie-SGP heeft daarom schriftelijke vragen aan het college gesteld.

RANDVERSCHIJNSELEN Eind september werd op het vliegerveld in Nieuw-Vennep een groot paintballtoernooi gehouden. Voor organisatie en deelnemers een geslaagd evenement, maar omwonenden hadden zowel tijdens als na afloop van het toernooi de nodige vragen. Volgens de ChristenUnie-SGP 'hebben omwonenden zich verbaasd over de randverschijnselen bij dit evenement' en 'hebben ze daarover geprobeerd vragen te stellen aan bevoegde instanties'.

De vliegerweide is nog steeds voor een deel een modderweide.HERSTEL Zo zou het geproduceerde geluidsniveau tijdens het toernooi te hoog zijn, en ook over de staat van het veld na afloop van het toernooi worden de nodige wenkbrauwen gefronst. 'De vliegerweide is nog steeds voor een deel een modderweide en niet meer het groene grasveld waar kan worden gevliegerd. Van wie is de vliegerweide, en wie gaat er zorgen voor herstel?', vraagt de partij zich af.

VERFBALLETJES Eerder werden ook al hardop vragen gesteld over de kans op milieuschade door de verfballetjes die op het veld waren achtergelaten, maar de organisatie van het toernooi liet al weten dat deze balletjes volledig afbreekbaar zijn en dus voor de natuur geen schade zouden moeten opleveren. 

EVALUATIE Omwonden wendden zich tot de gemeente, die ze doorverwees naar Staatsbosbeheer. Daar werd ze vervolgens weer verteld dat ze bij de gemeente moesten zijn. Genoeg reden voor de ChristenUnie-SGP om in de pen te klimmen en vragen te stellen aan het college. De partij wil onder meer weten of de klachten bekend zijn bij de gemeente, en of er een evaluatie is geweest. Ook wil de partij weten wie de schade gaat repareren en de voorzieningen hersteld.