• Awakenings krijgt wellicht, net als Mysteryland, een camping.

    Archief

Mogelijk overnachten tijdens Awakenings in 2020

HAARLEMMERMEER Bezoekers van technofeest Awakenings in 2020 kunnen mogelijk een nachtje blijven slapen. De organisatie van het festival heeft namelijk de gemeente Haarlemmermeer gevraagd of die mee wil werken aan de realisatie van een festivalcamping. Dat meldt de gemeente zelf. 

Awakenings vindt al sinds 2001 plaats in recreatiegebied Spaarnwoude, sinds 2014 bestaat het festival uit 2 dagen. Er leefde volgens de gemeente al langer de wens onder bezoekers om tussen deze 2 dagen op een camping te kunnen overnachten en nu heeft de organisatie, Monumental, bij de gemeente de vraag gesteld of die daar ook aan mee wil werken. 

VERSPREID Het antwoord is 'ja', dat wil de gemeente wel. Volgens hulpdiensten en wegbeheerders zal door de camping het verkeer meer verspreid zijn en zo voor minder overlast in de omgeving zorgen. Monumental is nu aan zet, en moet de benodigde vergunningen aan gaan vragen. Daarnaast zijn bij Mysteryland, dat sinds enkele jaren ook een camping heeft, goede ervaringen opgedaan.

Volgens de gemeente is ook aan de omwonenden gedacht. Zij zijn door Awakenings en het Recreatieschap Spaarnwoude, eigenaar van het terrein, tijdens een bewonersavond geïnformeerd. Bij de camping komt een nachtprogramma, waar de muziek veel zachter moet zijn dan overdag. Er wordt gecontroleerd of het geluid binnen de normen blijft.