Mirjam Noach verkozen tot Polderdichter Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer heeft een Polderdichter. Woensdagavond heeft Mirjam Noach deze eretitel gewonnen tijdens een gedichtenwedstrijd in de Centrale Bibliotheek. Mirjam was één van de tien genomineerden die meerdere gedichten mochten voordragen.

Met tien deelnemers werd het woensdagavond dan ook een pure gedichtenavond waarbij de dichters ieder op hun eigen stijl hun eigen werk aan het publiek bekend maakten. Als volleerd podiumkunstenaar met bijbehorende stemnuances, staand, zittend, uit het hoofd declamerend of voordragend vanaf papier. Prachtige volzinnen werden aan het publiek gepresenteerd, liet juryvoorzitter wethouder Reneman aan het eind van de avond weten. Hij gaf bij elke dichter een korte omschrijving, als ware het juryrapport zelf een gedicht waarna hij de verlossende zin sprak waarop iedereen had gewacht: De winnaar van de gedichtenwedstrijd en de persoon die zich twee jaar Polderdichter mag noemen is geworden - Mirjam Noach.

Als voetnoot voegde hij er nog aan toe dat zowel het publiek als de jury (oud-stadsdichter van Haarlem Sylvia Hubers, dichteres Meliza de Vries en cultuurwethouder Derk Reneman) tot dezelfde winnaar waren gekomen.

De andere deelnemers waren, in volgorde van dichten: Wim Groenhart, Eric Zindel, Jack de Moor, Leo Richardson, Liesbeth Lichtendahl, Katja Verlaan, Caitlin Mosterd, Marlies van Ooijen en Guus Assen.

Polderdichter Mirjam Noach mag twee jaar lang rekenen op een groot podium. Zo mag zij onder andere zelf of in opdracht gedichten schrijven bij/voor speciale gelegenheden in Haarlemmermeer.