• Rob Joore
  • Rob Joore
  • Rob Joore
  • Rob Joore
  • Rob Joore
  • Rob Joore

Lintje voor brandweermannen Marc Bart en Hans Ralten

RIJSENHOUT Marc Bart uit Rijsenhout en Hans Ralten uit Burgerveen werken beiden al 25 jaar als vrijwillig brandweerman op de Post Rijsenhout. Vrijdag 6 september werden ze door burgemeester Marianne Schuurmans verrast met een koninklijke onderscheiding voor hun inzet al die jaren. 

Zowel Bart als Ralten hebben een indrukwekkende loopbaan achter de rug: van brandweerman tot pompbediender en chauffeur, bevelhebber en verkenner gevaarlijke stoffen. Daarnaast hebben beiden ook als oefencoördinator (iedere woensdagavond wordt op de brandweerpost geoefend) gewerkt.

MEEGEMAAKT In hun 25-jarige loopbaan als brandweerman hebben Bart en Ralten het nodige meegemaakt. Soms heftige en emotionele gebeurtenissen, zoals de cellenbrand op Schiphol, de crash van Turkish Airlines of de grote brand in de caravanstalling in Rijsenhout.

Maar er waren ook leukere gebeurtenissen, zoals het afkoelen van de olifanten van Circus Renz uit Berlijn, toen het circus was gestrand op de A4. Ook ontwikkelden de brandweermannen bijzondere vaardigheden, zoals 'inbreken' als er sprake was buitensluiting.

LINTJE Vrijdag 6 september ontvingen beide brandweermannen op de post in Rijsenhout een lintje uit handen van burgemeester Schuurmans. De heren mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. 

Naast deze bijzondere onderscheiding voor Bart en Ralten, werden nog een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens de feestelijke bijeenkomst.